top of page

ΕΙΝΚΥΛ: Ελλείψεις, μετακινήσεις και διακομιδές ταλαιπωρούν τους υγειονομικούς - LarissaPress

Πολλαπλά είναι τα προβλήματα που αναδεικνύει η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.


Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, Νίκος Νταφούλης, “οξυμένα είναι τα προβλήματα του νοσοκομείου μας και των Κέντρων Υγείας”.


“Δύο τμήματα λειτουργούν οριακά λόγω μετακινήσεων σε άλλα νοσοκομεία. Είναι το τμήμα των εργαστηρίων που είναι και υποστελεχωμένο – υπάρχουν δυο κενές θέσεις – αλλά έχουν παράλληλα μετακινηθεί δυο γιατροί σε άλλες δομές και απαιτούμε άμεσα να επιστρέψουν, γιατί δεν λειτουργούν βασικοί τομείς του εργαστηρίου που αναγκάζονται να φεύγουν σε άλλα εργαστήρια, δημιουργώντας έτσι κινδύνους για την υγεία των ασθενών” σημείωσε ο κ. Νταφούλης.


Τόνισε ακόμη ότι “το αναισθησιολογικό τμήμα είναι υποστελεχωμένο με τρείς κενές θέσεις αναισθησιολόγου και οι γιατροί μετακινούνται και στο νοσοκομείο της Λαμίας”.


“Ένα ακόμη πρόβλημα είναι και τα Κέντρα Υγείας που αυτή τη στιγμή βάλλονται με τις επικίνδυνες διακομιδές που συμμετέχουν γιατροί μαζί με ανειδίκευτο προσωπικό, που είναι επικίνδυνο για τη ζωή των ασθενών” κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ.


Τέλος την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική παράσταση διαμαρτυρίας στη μια το μεσημέρι στην 5η ΥΠΕ και στάση εργασίας 12 με 3:00 μ.μ..



Πηγή: larissapress.gr

bottom of page