top of page

ΕΙΝΑΠ: Φτάνει πια στην υποκρισία


Οι γιατροι και το προσωπικό του νοσοκομείου βιώνουμε καθημερινά, όλο και περισσότερο, τις επιπτώσεις της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση , την ΥΠΕ και τη διοίκηση.

Δεν έφταναν η εντατικοποίηση και η εξουθένωση, οι ελλείψεις και οι ατελείωτες εφημερίες -τις οποίες δεν ξέρουμε καν αν θα πληρωθούμε στο συνολό τους. Δεν εφτανε που η εκπαίδευση των ειδικευομένων έχει πάει περίπατο και τα νοσοκομεία έχουν γίνει σχεδόν αποκλειστικά μιας νόσου. Δεν έφτανε που μετακινούμαστε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πόλη σε πόλη ανα την Ελλάδα. Δεν έφτανε η εφημέρευση σε αλλότρια τμήματα και πόστα, λες και σταματησε η ανάγκη για χειρουργεία, ορθοπεδικές επεμβάσεις, καρδιολογικούς ελέγχους. Αντί για τις υπεραναγκαίες προσλήψεις, μας έχουν μετατρέψει σε περιοδεύον θίασο!


Τώρα, ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο για τον πληθυσμό, αντί να ενισχυθεί η ΠΦΥ που μπορεί και πρέπει να καταγράψει και να παρακολουθεί τον εμβολιασμό του πληθυσμού, να έχει άμεση επαφή με τους εμβολιασθέντες (υπερήλικες, ομάδες αυξημένου κινδύνου κτλ). Η κάλυψη του εμβολιαστικού κέντρου από ιατρούς με ειδικότητα που δε σχετίζεται με τη συνολική αντιμετώπιση της νόσου, γίνεται και με όρους επικοινωνιακούς, στη λογική της “άσπρης μπλούζας”.


Πληθαίνουν οι απειλές για το προσωπικό σε περίπτωση που νοσήσει, θέλοντας να κρύψουν τις ευθύνες τους για την ενδονοσοκομειακή διασπορά, για το γεγονός ότι αποτελεί επαγγελματική νόσο. Μέχρι και σε διενεργεια ΕΔΕ σκέφτηκε η διοίκηση να προχωρήσει για συνάδελφο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, που “τόλμησε” να πάρει λίγες μέρες αναρρωτικής άδειας, την οποία και δεν πραγματοποίησε αφού το αβάσιμο της υπόθεσης θα την εξέθετε ανεπανόρθωτα.


Τον τόνο, βέβαια, σε όλα αυτά δίνει η ηγεσία του Υπουργείου, με τις απαράδεκτες δηλώσεις Κοντοζαμάνη, που ρίχνει ευθύνες στους γιατρούς για την αντιμετώπιση της νόσου, ενώ έχουν αφήσει τα νοσοκομεία γυμνά από προσωπικό και τους γιατρούς χωρίς τα απαραίτητα μέσα και εργαλεία, για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης.


Απαιτούμε:

Να αναγνωρίζεται η υπερωριακή απασχόληση στο εμβολιαστικό κέντρο ως εφημεριακή, όπως εισηγείται το επιστημονικό συμβούλιο

Να διοριστούν τώρα σε κενές θέσεις όσοι ειδικευόμενοι είναι στη λίστα με σύμβαση αντιστοιχη του χρόνου ειδικευσης

Να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό

Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα χειρουργεία

Αυξηση του μισθού, να αποπληρωθεί έγκαιρα το σύνολο των δεδουλευμένων χωρίς περικοπές

Φτάνει πια στην υποκρισία!

Θέλουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και όχι “χτυπήματα στην πλάτη” και δήθεν οικονομική ενίσχυση που έγινε “ηθική ικανοποίηση”!


Θέλουμε να δουλέψουμε σε ασφαλές περιβάλλον, με ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε καθεστώς τρομοκρατίας και διώξεων.


Απαντάμε συμμετέχοντας στην πανυγειονομική απεργία 16/2 με κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και στην ημέρα δράσης των σωματείων με συγκέντρωση την Πέμπτη 28/1 στις 12 μμ στην πύλη


5ΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ

ΓΝΝΙ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ

bottom of page