top of page

ΕΙΝΑΠ: Προς τον διοικητή του Σισμανόγλειου - Παίδων Πεντέλης

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Γ.Ν.Α. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ - ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ», κ. Δαλαϊνα


Αθήνα, 06/05/20

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ απευθυνόμενη προς το Διοικητή του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμιγκ - Παίδων Πεντέλης» σχετικά με το έγγραφό σας α.π.8079/22-4-2020, απαντάμε τα εξής:


Η ΕΙΝΑΠ, ως συνδικαλιστική οργάνωση, έχει έργο πάντα την υπεράσπιση των μελών της, τα οποία, επιτέλους, αναγνωρίστηκε ότι είναι ήρωες. Διαχρονικά επιβεβαιώθηκε ότι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι ταυτόχρονα και υπεράσπιση των ίδιων των Νοσοκομείων.


i. Διαχρονικά επιβεβαιώνεται ότι οι Διοικητές των νοσοκομείων έρχονται και παρέρχονται, ενώ οι ιατροί και τα λειτουργικά προβλήματα των Νοσοκομείων παραμένουν. Η ΕΙΝΑΠ εμπέδωσε πλήρως τη διαχρονική αυτή αλήθεια παραμένοντας σταθερή στον καταστατικό της σκοπό. Επιμένει να υπερασπίζεται τα μέλη της κι έτσι τα ίδια τα Νοσοκομεία ΕΣΥ.


ii. Αναγνωρίζετε κι εσείς τα προβλήματα που έχει το τμήμα ΩΡΛ του «Παίδων Πεντέλης». Και μόνο το γεγονός ότι λειτουργεί με την ευθύνη Επιμελήτριας Α΄ και επικουρικού αρκεί για να καταδείξει τη σκληρή πραγματικότητα - λειτουργεί με ελάχιστο ιατρικό προσωπικό χάρη στην αυτοθυσία που καθημερινά εξωτερικεύουν οι ιατροί του, εξυπηρετώντας μία μεγάλη περιοχή.


iii. Αναγνωρίζετε κι εσείς ότι κλείσατε το τμήμα ΩΡΛ μετατρέποντάς το σε πτέρυγα υποδοχής παιδιατρικών περιστατικών με COVID-19. Το αναγνωρίζετε δια της σιωπής, αν και ρητά αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο του Δελτίου Τύπου της ΕΙΝΑΠ. Αναγνωρίζετε ότι αυτό έγινε από εσάς προσωπικά, ερήμην των ιατρών του τμήματος, της υπευθύνου του, του Διευθυντή του οικείου τομέα και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας. Αυτά επιβεβαιώνονται από τη σιωπή σας και την παράλειψη μνείας σχετικής αλληλογραφίας. Αντιλαμβάνεστε ότι ακυρώθηκαν οι ιατροί ΩΡΛ, αφού δεν έχουν τμήμα να εργαστούν. Υποχρέωση της ΕΙΝΑΠ ήταν την πραγματικότητα αυτή να την κατακρίνει και να τη δημοσιοποιήσει. Η δήλωση στήριξης του ιατρικού προσωπικού του τμήματος ΩΡΛ ήταν υποχρέωση της ΕΙΝΑΠ, πολύ περισσότερο που δι΄ αυτής υπερασπίστηκε την ύπαρξη και λειτουργία του τμήματος ΩΡΛ.


iv. Η υπεράσπιση του δικαίου συνιστά, αναμφίβολα, και καταγγελία εκείνου που ευθύνεται. Με το έγγραφό σας επιβεβαιώνετε δια της σιωπής ότι υπεύθυνος για τη διακοπή λειτουργίας του τμήματος ΩΡΛ είστε εσείς.


v. Δεν είχε λόγο η ΕΙΝΑΠ ν' αμφισβητήσει την αλήθεια της ενημέρωσής της από το μέλος της, συνάδελφο Βρεττάκο. Η αξιολογική κρίση των όσων γνωστοποίησε συνιστά την τελευταία παράγραφο του Δελτίου Τύπου. Η λέξη «τραμπούκικη» είναι ο επιθετικός προσδιορισμός της λέξης συμπεριφορά. Χρησιμοποιείται καθημερινά από τους πολίτες και διαβάζεται στον έντυπο τύπο. Η χρήση της δε συνιστά στόχευση. Εννοείται στόχευση ενός υποκειμένου από την ΕΙΝΑΠ. Άλλωστε με το έγγραφό σας προς την ΕΙΝΑΠ επιβεβαιώνετε πανηγυρικά αυτό το είδος συμπεριφοράς σας. Αυτή είναι η απάντηση στην πρώτη παράγραφο του εγγράφου σας.


vi. Ως προς τη δεύτερη παράγραφο των εγγράφων σας. Η ΕΙΝΑΠ δεν ενδιαφέρεται για τη δημιουργία εντυπώσεων, πολύ περισσότερο εσφαλμένων. Αν το έπραττε θα ήταν εφήμερη, επειδή θα είχε απαξιωθεί. Υπερασπίζεται τα μέλη της κι έτσι τα νοσοκομεία ΕΣΥ. Δέχεται, χωρίς τίποτε άλλο, την αλήθεια του λόγου των μελών της, πολύ περισσότερο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της. Επαναλαμβάνεται ότι οι Διοικητές έρχονται και παρέρχονται και η ΕΙΝΑΠ παραμένει αξιόπιστη κι έτσι με αυξημένο κύρος.


vii. Ως προς την τρίτη παράγραφο του εγγράφου σας, η ΕΙΝΑΠ δηλώνει ότι το αντίθετο κατέθεσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, συνάδελφος Βρεττάκος. Και σήμερα δεν επιβεβαιώνει αυτό που καταχωρήσατε.


viii. Η τέταρτη παράγραφος του εγγράφου σας επιβεβαιώνει αυτό που εξέθεσε ο συνάδελφος Βρεττάκος. Ότι, δηλαδή, ερήμην των ΩΡΛ αναπτύξατε πτέρυγα COVID-19 στο τμήμα. Ως προς την υποστελέχωση του τμήματος ΩΡΛ, την οποία ομολογείτε, δικαιούμαστε να πούμε ότι παρέμεινε και η από εσάς διαπίστωσή της. Το ζήτημα είναι η υπέρβαση της αρνητικής αυτής κατάστασης, για την οποία δεν καταχωρήσατε κάτι σχετικό.


ix. Ως προς την έκτη παράγραφό σας, αναφέρεστε, προφανώς, σε συνάντηση μετά το Δελτίο Τύπου της ΕΙΝΑΠ. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί εκείνα που γνωστοποιήθηκαν από το συνάδελφο Βρεττάκο και προκάλεσαν το Δελτίο Τύπου. Κι αυτό ανεξάρτητα από το πώς έγινε η όποια συνάντηση και ο συνάδελφος δεν σας επιβεβαιώνει.


x. Η ΕΙΝΑΠ δρα με την αρχή της εμπιστοσύνης. Δέχεται, δηλαδή, ό,τι καταγγέλλουν ή αναφέρουν τα μέλη της και μάλιστα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της. Δεν προσωποποιεί τίποτε και τούτο διότι ενδιαφέρεται για την ουσία και όχι για το ποιος είναι και τι είναι ο Διοικητής. Αρκεί για την ΕΙΝΑΠ η παραδοχή ότι μονομερώς αποφασίσατε να καταστεί το τμήμα ΩΡΛ πτέρυγα COVID-19, με αποτέλεσμα την ακύρωση των ιατρών ΩΡΛ, ως ιατρών που εκτελούν ουσιαστικά το κλινικοθεραπευτικό έργο τους.


xi. Η ΕΙΝΑΠ θεωρεί τουλάχιστον ατυχή τα περί απέλπιδας προσπάθειας εκφοβισμού σας. Η διαχρονική εμπειρία της λέει ότι η όποια εξουσία δεν εκφοβίζεται. Λέγεται αυτό παρ' όλο που δεν είναι ο εκφοβισμός τρίτου πρακτική της ΕΙΝΑΠ. Έχει διδαχθεί ότι η συνδικαλιστική οργάνωση δεν πρέπει να διολισθαίνει και η ΕΙΝΑΠ δεν διολισθαίνει σε πρακτική εκφοβισμού. Είναι έξω από τους σκοπούς της.


xii. Ως προς την τελευταία παράγραφο του εγγράφου σας οφείλει και λέει η ΕΙΝΑΠ ότι την εκλαμβάνει ως τρόπο παρέμβασης στη λειτουργία της. Κι αυτό ανεξάρτητα από το ποιος ποιον θα πρέπει να μηνύσει.

Επειδή υπάρχουν και άλλα προβλήματα με το νοσοκομείο «Σισμανόγλειο», όπως προκύπτει, αφού είστε επίσης και για το «Σισμανόγλειο» υπεύθυνος ως Διοικητής και υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν τη συμπεριφορά σας και εκεί, σάς ενημερώνουμε ότι:


Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους συναδέλφους μας να ταλαιπωρούνται με τις αυταρχικές ενέργειές σας, θα προχωρήσουμε σε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και θα ενημερώσουμε τον Πρωθυπουργό, από τους οποίους θα ζητήσουμε την παραίτησή σας.


Τα νοσοκομεία χρειάζονται Διοικητές που θα συνεργάζονται με το προσωπικό και θα λύνουν τα προβλήματα χωρίς να δημιουργούν περισσότερα. Όλες τις προηγούμενες δεκαετίες επί όλων των κυβερνήσεων η ΕΙΝΑΠ δημοσιοποιούσε επισημάνσεις για αυταρχικές απαράδεκτες συμπεριφορές διοικητών νοσοκομείων με βάση την σχετική ενημέρωση που έχει η ΕΙΝΑΠ από νοσοκομειακούς γιατρούς – μέλη της. Και σε όλες τις περιπτώσεις διαχρονικά αυτοί που αποδεικνύονται προσωρινοί και «περαστικοί» είναι οι διοικητές, όχι η ΕΙΝΑΠ και οι νοσοκομειακοί γιατροί.


Κύριε Διοικητά, δε φοβόμαστε! Παλέψαμε και παλεύουμε τον COVID-19 και βγήκαμε νικητές!! Παλεύουμε γενικότερα και διαχρονικά για την υπεράσπιση της υγείας του λαού μέσα σε αντίξοες συνθήκες και δεν ανεχόμαστε παρεμπόδιση του έργου μας από ΚΑΝΕΝΑΝ.


Πιστεύετε ότι θα φοβηθούμε εσάς με τις απειλές που διατυπώσατε στο έγγραφό σας;


Είμαστε γιατροί, βρισκόμαστε μέσα σε κινδύνους, αλλά δεν υποτασσόμαστε σε Διοικητές με εσφαλμένες αντιλήψεις και αυταρχικές πρακτικές


ΕΙΝΑΠ

bottom of page