top of page

ΕΙΝΑΠ: Να καλυφθούν τα κονδύλια που προβλέπονται για κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των νοσοκομείων

Αθήνα, 15/09/21


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώνει ότι για άλλη μια χρονιά παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο, ήδη από αρχές Σεπτεμβρίου, να έχει εξαντληθεί το κονδύλι λειτουργικών δαπανών στα περισσότερα νοσοκομεία.


Αυτό έχει σαν συνέπεια να υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες όσον αφορά τελείως αναγκαίες προμήθειες και επίσης την αποπληρωμή δεδουλευμένων πρόσθετων εφημεριών και υπερωριών.

Σε σχετικές αναφορές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, διοικήσεις νοσοκομείων λαμβάνουν την απαράδεκτη απάντηση πως «λόγω της αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας και μέχρι να ενημερωθεί η καινούρια δεν μπορούν να προωθηθούν τα αιτήματά σας».


Υπενθυμίζεται ότι ειδικά φέτος, 2021, είχαμε στην Αττική τη νοσηλεία χιλιάδων ασθενών της επιδημίας καθώς και τη λειτουργία νέων κλινών ΜΕΘ και έτσι αυτονόητα την αύξηση των λειτουργικών εξόδων των νοσοκομείων.


Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συνολικά η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να φροντίσουν για το αναγκαίο συμπληρωματικό κονδύλιο λειτουργικών δαπανών που θα καλύπτει τις ανάγκες έως 31/12/21 και το οποίο θα είναι τουλάχιστον 30% επιπρόσθετο του αρχικού γιατί πρέπει να καλυφθεί το τετράμηνο Σεπτέμβριος έως Δεκέμβριος. Ήδη υπάρχει σχετική επικίνδυνη καθυστέρηση και η επίκληση της «αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας» δεν είναι λογική δικαιολογία.


bottom of page