top of page

ΕΙΝΑΠ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Αθήνα, 15/02/23


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών του νοσοκομείου Γεννηματάς που διαφωνούν με την απόφαση του υπουργείο Υγείας της 1ης Υ.Πε. και της Διοίκησης του ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς, που αφορά τη διακομιδή ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια τόσο την επόμενη ημέρα από τη γενική εφημερία όσο και στις μικρές εφημερίες.


Αυτή η κίνηση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους ασθενείς, αφού η παραμονή τους στα ΤΕΠ θα είναι χωρίς ιατρονοσηλευτική παρακολούθηση, καθώς και η μεταφορά στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο θα γίνεται χωρίς συνοδεία γιατρού και σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς αυτός θα επιστρέφει στο Γεννηματάς, διακόπτοντας έτσι τη συνοχή της νοσηλείας του.


Είναι εξίσου επικίνδυνο και για τους εργαζόμενους, αφού λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό οι ήδη ελάχιστοι γιατροί του ΤΕΠ επιφορτίζονται με την παρακολούθηση των ασθενών έως ότου διακομιστούν και με τη διακομιδή τους και με τεράστιο όγκο γραφειοκρατικής δουλειάς.


Τέλος, το κόστος αυτής της διαδικασίας είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της πλήρωσης των κενών θέσεων γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου και του ανοίγματος των κλειστών νοσοκομείων. Πρόκειται για ξεκάθαρη επιλογή πριμοδότησης του ιδιωτικού τομέα που εντάσσεται στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.


Στηρίζουμε τις αποφάσεις των συναδέλφων για να μην συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή.


bottom of page