top of page

ΕΙΝΑΠ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΑΤΖΩΝ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Αθήνα, 16/11/21


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αττικόν για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του νοσοκομείου που το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση, όπως είναι η καθημερινή νοσηλεία δεκάδων ασθενών σε ράντζα που συνεχώς επιδεινώνεται, η μη επαρκής χρηματοδότηση καθώς και οι ελλείψεις προσωπικού.


Η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Οι ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Επισημαίνουμε σε όλους τους υπευθύνους ότι είναι αδύνατο να παρασχεθεί στους ασθενείς η περίθαλψη που έχουν απόλυτη ανάγκη κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η υπερπλήρωση του νοσοκομείου με νοσηλεία αριθμού ασθενών που φτάνει το 150% των κανονικών κλινών του νοσοκομείου είναι επικίνδυνη, τροφοδοτεί κύματα ενδονοσοκομειακής διασποράς κορονοϊού και άλλων λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια, οδηγεί σε αδυναμία παροχής των απαιτούμενων υπηρεσιών, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εξουθενωμένου προσωπικού.


Απαιτούμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη 2η ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την άμεση επίλυση αυτών των προβλημάτων.


Καλούμε όλους τους υπεύθυνους για άμεση λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει η νοσηλεία των συμπολιτών μας σε ράντζα στους διαδρόμους που προσβάλει κάθε στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Καλούμε τέλος του υπευθύνους στην άμεση κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.



bottom of page