top of page

ΕΙΝΑΠ: ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΤΖΑΝΕΙΟΥ

Αθήνα, 14/07/22


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώνει ότι η λειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος στο ΓΝΠ Τζάνειο είναι πλέον εξαιρετικά δυσχερής λόγω της υποστελέχωσης σε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.


Οι ειδικοί ιατροί στον αξονικό τομογράφο εκτελούν εδώ και μήνες εφημερίες πολύ πάνω του πλαφόν. Αυτό αφορά και τις γενικές εφημερίες όπου η εργασία τους πέραν κάθε ωραρίου καθώς ο αριθμός και κυρίως η βαρύτητα των περιστατικών που υποβάλλονται σε αξονική τομογραφία καθιστά τη λειτουργία του τμήματος επισφαλή για τους ασθενείς και εξαντλητική για τους γιατρούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτελούνται από τον καθέναν τουλάχιστον 10 εφημερίες το μήνα, εκ των οποίων οι 5 είναι γενικές εφημερίες.


Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω όταν προέκυψαν αναρρωτικές άδειες από το ιατρικό προσωπικό. Είναι σαφές όμως, ότι δεν μπορεί να εξαρτάται η εύρυθμη λειτουργία ενός τμήματος από τα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει ένας γιατρός. Η έξαρση της πανδημίας δε, με την αύξηση των νοσηλευομένων και τις επακόλουθες αναγκαίες εξετάσεις, έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ασφαλή διεκπεραίωση των εργασιώντου τμήματος.


Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στο τμήμα υπερήχων όπου οι ειδικοί γιατροί φτάνουν να εκτελούν άνω των 10 εφημεριών με τις 7 ή 8 να είναι γενικές εφημερίες με υποδοχή υπέρογκου ασθενών στα επείγοντα που χρήζουν υπερηχογραφικού ελέγχου.


Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν ελήφθη κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης. Η λειτουργία του Τμήματος σε αυτές τις συνθήκες είναι προφανές ότι διαμορφώνει εύφορο έδαφος για αυξημένη πιθανότητα λάθους λόγω της κόπωσης και υποβαθμίζει συνολικά την ικανότητα του Τζάνειου Νοσοκομείου.


Απαιτούμε την κατεπείγουσα προκήρυξη και πλήρωση των θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού για τη στελέχωση του τμήματος υπερήχων όσο και ιατρικού προσωπικού με εμπειρία στον αξονικό τομογράφο, προκειμένου να διασφαλιστεί ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας.


bottom of page