top of page

ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΣΤΗ ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

Αθήνα, 13/05/22


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώνει ότι εδώ και 17 μήνες στο Θωρακοχειρουργικό Τμήμα του Σισμανογλείου υπηρετούν 2 γιατροί, ένας επιμελητής Α’ και ένας επιμελητής Β’, μετά την παραίτηση του τελευταίου επικουρικού στις 31/03/22.


Οι συνάδελφοι ακόμη και όταν το νοσοκομείο είχε μετατραπεί σε νοσοκομείο covid κάλυπταν τις ανάγκες με 15 εφημερίες ετοιμότητας ο κάθε ένας. Μετά την επανένταξη του νοσοκομείου στις γενικές εφημερίες από 15/03/22, ενώ το Τμήμα είχε εξαιρεθεί -και σωστά- από τη γενική εφημερία, στις 02/05/22 η 1η Υ.Πε. το επανέφερε.


Οι γιατροί υποχρεούνται να καλύπτουν 7 - 8 γενικές εφημερίες το μήνα , 21 - 22 πρωινές και ό,τι επείγον περιστατικό προκύψει από τα 2 πνευμονολογικά Τμήματα συν τα τακτικά χειρουργεία.


Είναι προφανές ότι το Τμήμα λειτουργεί με τραγική υποστελέχωση και σε συνθήκες ανασφαλούς λειτουργίας με αποτέλεσμα το προσωπικό να έχει φτάσει στα όρια της εξάντλησης καθώς δεν υπάρχει ούτε η δυνατότητα να πάρουν άδεια.


Ζητάμε:

✓ Την άμεση ενίσχυση του Θωρακοχειρουργικού Τμήματος, με 2 ειδικευμένους θωρακοχειρουργούς, ώστε να μπορεί να λειτουργήσε το Τμήμα με ασφάλεια.

✓ Την άμεση προκήρυξη της μίας κενής οργανικής θέσης Επιμελητή Β΄.

bottom of page