top of page

ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Αθήνα, 09/06/21


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώνει ότι παρά τις επισημάνσεις μας και παρά περί του αντιθέτου δεσμεύσεις εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ακόμα και μέσα στη Βουλή, με ευθύνη των διοικήσεων της 1ης και της 2 ης Υ.Πε. συνεχίζεται η απλήρωτη εξοντωτική υπερεργασία γιατρών σε εμβολιαστικά κέντρα νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.


Υπάρχει πλήθος καταγγελιών για άρνηση ένταξης των γιατρών σε καθεστώς ενεργής ή μικτής εφημερίας όταν απασχολούνται απογευματινές ή βραδινές ώρες - σαββατοκύριακα - αργίες, όπως επίσης και μεγάλη καθυστέρηση στην αποζημίωση δεδουλευμένων πρόσθετων εφημεριών, πολλές από τις οποίες αφορούν απασχόληση στα εμβολιαστικά κέντρα.


Δηλώνουμε πως η κατάσταση αυτή θα σταματήσει να γίνεται ανεκτή. Η ΕΙΝΑΠ συζητάει σοβαρά το ενδεχόμενο να καλέσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς 2 σε προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση - αποχή από τα εμβολιαστικά κέντρα (με τη μορφή της απεργίας ή επίσχεσης εργασίας). Απαιτούμε από τους αρμόδιους να σεβαστούν επιτέλους την ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει πενθήμερο, 7ωρο, τακτικό πρωινό ωράριο και αποζημίωση με καθεστώς εφημερίας (ενεργού για ειδικευόμενους - αγροτικούς - ειδικευμένους ή μικτής για ειδικευμένους) για οποιαδήποτε απασχόληση μετά τις 3μ.μ. τις καθημερινές και οποιεσδήποτε ώρες σαββατοκύριακα και αργίες.

bottom of page