top of page

ΕΓΕΣΥΝΡ-ΣΥΓΕΝΙΑΡ-ΣΥΛΛ ΕΡΓΑΖ ΓΝΡ_ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Ρέθυμνο, 21 Ιανουαρίου 2022 Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων υγειονομικών στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης


Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων μας στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για αναστολή της 24ωρης εφημερίας του Νοσοκομείου και την υποβάθμισή του σε εμβολιαστικό κέντρο.


Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης -ένα από τα τρία στο σύνολο Δημόσια Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην περιοχή της Αττικής- προσφέρει εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα σε μία τεράστια περιοχή, η οποία εν μέσω πανδημίας και με χιλιάδες κρούσματα στα παιδιά και αυξημένες νοσηλείες, είναι απολύτως αναγκαίο να στηριχθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω. Αντί αυτού καταργείται η 24ωρη εφημερία του, με το πρόσχημα της επιτάχυνσης των παιδιατρικών εμβολιασμών, προκαλώντας συνθήκες ασφυξίας στα δύο άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία, ενώ ταυτόχρονα εξαναγκάζει τους ασθενείς να απευθυνθούν στα ιδιωτικά νοσοκομεία και οδηγεί στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της υγείας, σε μία περίοδο όπου η ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας αποτελεί βασική και επιτακτική ανάγκη.


Με την παρούσα επιστολή καταγγέλλουμε την τρομοκρατική ενέργεια του Υπουργού Υγείας να καταθέσει αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών, για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Ν. Παίδων Πεντέλης με το πρόσχημα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Καταγγέλλουμε επίσης την παρουσία της αστυνομίας και των ΜΑΤ στην είσοδο του Νοσοκομείου Πεντέλης, ως απάντηση στον ειρηνικό και δίκαιο αγώνα των υγειονομικών για την διασφάλιση της λειτουργίας του Δημόσιου Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.


Απαιτούμε:

  • Να συνεχίσει να εφημερεύει κανονικά το Νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

  • Να ενισχυθεί ΤΩΡΑ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό η Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και όλα Νοσοκομεία του ΕΣΥ

  • Λέμε ηχηρό ΟΧΙ στη συνέχιση της λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων στα Νοσοκομεία.

  • Λέμε ΟΧΙ στο νέο «ΕΣΥ» και στην ιδιωτικοποίηση της υγείας

bottom of page