top of page

ΕΓΕΣΥΝΗ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ηράκλειο, 3/4/24


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.


Kαταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και όσων αγωνίζονται για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.


Η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγωνιζόμενων συνδικαλιστών και άλλων πρωτοπόρων εργαζομένων έχει πάρει διαστάσεις μόνιμης πρακτικής το τελευταίο διάστημα από κράτος και εργοδοσία, γιατί έτσι θέλουν να βάλουν φρένο σε όσους αγωνίζονται ενάντια στα αδιέξοδα που γεννά το σύστημα της εκμετάλλευσης.


Την Παρασκευή 5 Απρίλη 2024, θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη του γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Βάλσαμου Συρίγου, επειδή το 2019 υπερασπίστηκε, μαζί με άλλους εργαζόμενους, κατοικία ενάντια σε πλειστηριασμό.


Προειδοποιούμε κράτος και εργοδοσία ότι αυτές οι πρακτικές δεν θα περάσουν και δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα μας για να ζήσουν οι εργαζόμενοι σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες τον 21ο αιώνα.


Οι συνάδελφοι που διώκονται έχουν στο πλευρό τους όλα τα συνδικάτα της χώρας, άλλους μαζικούς φορείς, που παλεύουν ενάντια σε αυτήν την πολιτική που επιτίθεται λυσσαλέα στα δικαιώματά μας.


Η αλληλεγγύη των εργαζομένων θα σπάσει και αυτή την προσπάθεια κράτους και εργοδοτών.


bottom of page