top of page

Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.: Τα αίτια της φωτιάς στο ΓΝΚ διερευνώνται, τα προβλήματα όμως είναι γνωστά…

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας


Τη Δευτέρα, 22/11, στο νοσοκομείο μας έπιασε φωτιά στο γραφείο των γιατρών της χειρουργικής κλινικής, την ώρα της επίσκεψης. Η φωτιά περιορίστηκε με άμεση παρέμβαση του προσωπικού της κλινικής και των γιατρών που με αυτοθυσία μετέφεραν τους ασθενείς και περιόρισαν τη φωτιά.

Το Δ.Σ. της ΕΙΝΚΥΝΚ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο χώρο και δίπλα στους συναδέλφους.

Από εκείνη τη στιγμή ένας γιατρός νοσηλεύτηκε προληπτικά χωρίς προβλήματα στην καρδιολογική κλινική και άλλη μια γιατρός μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ λόγω ήπιων συμπτωμάτων δύσπνοιας. Οι ασθενείς της κλινικής μεταφέρθηκαν στη διπλανή ουρολογική και στην παιδιατρική κλινική.

Προβληματισμοί γεννήθηκαν για τη στέγαση των ασθενών -αφού πλέον οι 6 χειρουργικές κλινικές έχουν έναν χώρο με 15-20 κλίνες-, για τα μέτρα προστασίας ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού – αφού η οφθαλμολογική κλινική είναι σε κατάσταση εγκατάλειψης από όταν έκλεισε το τμήμα για ύποπτα κρούσματα-, για τη στήριξη των ασθενών με covid– αφού το μοναδικό μέτρο ενάντια στην αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ήταν το κλείσιμο της πόρτας του θαλάμου και η αύξηση της ροής οξυγόνου!

· Αναδεικνύεται, πλέον, η επικινδυνότητα των πεπαλαιωμένων υποδομών! Πριν από αυτό, θυμόμαστε την κατάρρευση σωλήνα στο χειρουργείο, θυμόμαστε την έλλειψη παροχής οξυγόνου μέσα σε πανδημικό κύμα! Κυβερνήσεις και διοικήσεις παραπέμπουν τη λύση των υλικοτεχνικών υποδομών στην ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν πάρθηκαν μέτρα στήριξης!

· Η ελλιπής συντήρηση των υποδομών είναι χρόνιο πρόβλημα. Για αυτό ευθύνεται αφενός η υποχρηματοδότηση της υγείας από όλες τις κυβερνήσεις, αφετέρου η αποδυνάμωση της τεχνικής υπηρεσίας στο νοσοκομείο, όπως και πανελλαδικά. Δεν είναι τυχαίο ότι η υποβάθμιση (σε προσωπικό και εξοπλισμό) της υπηρεσίας πάει χέρι – χέρι με το μελλοντικό ξεπούλημα των υπηρεσιών αυτών σε ιδιωτικές εταιρείες!

Την ώρα που ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι πληρώνουμε από το υστέρημα μας για την υγεία και τα ασφαλιστικά ταμία, τελικά το δημόσιο σύστημα υγείας μένει χωρίς χρηματοδότηση, με τα γνωστά αποτελέσματα στις απαρχαιωμένες δομές, τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό!

Την ίδια ώρα, μάλιστα που βλέπουμε όλες τις κυβερνήσεις να στηρίζουν την ιδιωτική υγεία (είτε με ΣΔΙΤ, είτε με το νέο ΕΣΥ), βλέπουμε την απουσία σύγχρονων συστημάτων αντιπυρικής προστασίας και πυρόσβεσης στο δημόσιο νοσοκομείο!


Η ανάγκη στήριξης των υποδομών, η ανάγκη για μέτρα αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης του νοσοκομείου είχαν αναδειχθεί από τους πρωτοπόρους αγωνιστές εδώ και καιρό, και αποτελούσαν πάγιο αίτημα στον αγώνα των υγειονομικών!


Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αποκάλυψη των συνθηκών, για την υγεία του λαού, κόντρα στο «νέο ΕΣΥ».


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Παρασκευή, 26 Νοέμβρη, 6.30μμ, στην Κεντρική Πλατεία

bottom of page