top of page

Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.: Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών για σχολείο που θα μορφώνει τα παιδιά μας

9-10-21

Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών για πραγματικά σύγχρονο σχολείο που θα μορφώνει τα παιδιά μας!


Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, στις 10:30 π.μ.(Σε περίπτωση κακοκαιρίας η συγκέντρωση θα γίνει στο αίθριο της δημοτικής αγοράς).


Οι υγειονομικοί έχουμε την αντίστοιχη αρνητική εμπειρία από την προώθηση της λεγόμενης αξιολόγησης στο δημόσιο σύστημα υγείας.


Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκουν, μέσα από τον παραπλανητικό τίτλο «αξιολόγηση», να διαμορφώσουν σχολεία πολλών ταχυτήτων. Να διαχωρίσουν δηλαδή τα σχολεία σε «καλά» και «κακά», με κριτήριο το κατά πόσο θα μπορούν από μόνα τους να καλύπτουν τις οικονομικές (και όχι τις μορφωτικές) τους ανάγκες.


Σχολεία που θα μετατρέψουν εκπαιδευτικούς και γονείς σε επαίτες! Οι εκπαιδευτικοί θα ζητιανεύουν από χορηγούς και δωρεές τα αναγκαία, αν θέλουν να αξιολογηθούν καλά! Ή θα κληθούμε εμείς, οι γονείς, και πάλι να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, για να μην έρθουν τα χειρότερα!


Σχολεία, δηλαδή, που θα λειτουργούν με όρους επιχείρησης και για τις ανάγκες της αγοράς! Δηλαδή, κακή αξιολόγηση…συγχώνευση…υποβάθμιση!


Το κυριότερο είναι ότι επιδιώκουν να χτυπήσουν τα ίδια τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ανάγκες των μαθητών. Και μετά έχουν το θράσος οι κυβερνήσεις να μας λένε ότι νοιάζονται για την καλλιέργεια κριτικής σκέψης στα παιδιά μας!


Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών! Παλεύουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς για:

- Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία και των εκπαιδευτικών, που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση.

- Να καταργηθεί – να μην εφαρμοστεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

- Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική, αυξημένη και επαρκής χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

- Να καταργηθεί, να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά..


bottom of page