top of page

Ε.Ι.Θ.Ε.Λ.: 6 Μάη όλοι στην απεργία

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΡΟΥ-ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ

Π.Π.Ι. ΛΕΙΨΩΝ-ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ


Α.Π : 08/2021

ΛΕΡΟΣ : 30/04/2021


Η Φετινή πρωτομαγιά μπορεί και πρέπει να είναι μέρα ξεχωριστή για όλους μας, αφετηρία νέων αγώνων. Έχουμε να διδαχτούμε πολλά από την πρωτομαγιά, από τους ταξικούς αγώνες και τις κατακτήσεις που την έχουν σημαδέψει.


Η Φετινή πρωτομαγιά θα εορταστεί με απεργία στις 6 του Μάη.


"Γύρω σας, διπλά σας, πάνω σας, από όλες τις μεριές θηρεύει μια φωτιά. Μπορείτε να την αγνοείτε, αλλά δεν μπορείτε να την αποφύγετε".(Α. Σπάις, Σικάγο 1886).


Τα λόγια αυτά θα ηχήσουν βροντερά στις 6 του Μάη και θα απευθύνονται σε αυτούς που προωθούν την κατάργηση του 8 ωρου.


Σήμερα μετά από 135 χρόνια της μεγάλης απεργίας στο Σικάγο των ΗΠΑ με αίτημα την καθιέρωση 8ωρης εργάσιμης μέρας, που βάφτηκε στο αίμα , η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8 ωρου και την θεσμοθέτηση του 10 ωρου χωρίς πρόσθετη αμοιβή.


135 χρόνια μετά το αιματοβαμμένο Σικάγο, η 8ωρη εργασία για την εργατική τάξη είναι αίτια πολέμου και σε αυτόν τον πόλεμο δεν θα πρέπει να λείψει κανείς.


Δουλεύουμε για να ζούμε ! Δεν ζούμε για να δουλεύουμε!


Η πραγματικότητα που ζούμε όμως δεν συμβαδίζει με την κοινωνική εξέλιξη, με την δυνατότητα που υπάρχει σήμερα να καλυφτούν οι πολύπλευρες ανάγκες του λαού.


Αυτή η αντίφαση φαίνεται πλέον ξεκάθαρα όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας.


Η κατάρρευση των εμπορευματοποιημένων, υποστελεχομένων δημοσίων συστημάτων υγείας, τον αιώνα της τεράστιας προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας.


Οι εκατόμβες νεκρών, οι διασωληνομενοι εκτός των μονάδων εντατικής θεραπείας, είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες, του ότι η ανάκαμψη των κερδών των λίγων σημαίνει εφιαλτική ζωή και θάνατο για τους πολλούς.


Την ιδία στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ στα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία , ο ιδιωτικός τομέας όχι απλά δεν επιτάσσεται αλλά θησαυρίζει πάνω στις ελλείψεις του δημοσίου. Την ίδια στιγμή τα εμβόλια αντί για κοινωνικό αγαθό και όπλο κατά της πανδημίας, χρησιμοποιούνται σαν ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και μέσο για γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς.


Είναι γεγονός πως κανένα από τα νοσοκομεία της περιοχής μας δεν μπορεί να περιθάλψει σοβαρά περιστατικά. Είναι γεγονός ότι τα Κέντρα Υγείας και τα πολυδύναμα, μόνο στο όνομα, ιατρεία υποστελεχωμένα όσο δεν παίρνει άλλο, καλούνται να εκτελέσουν τον πολλαπλό ρόλο τους στην πρόληψη, διάγνωση, περίθαλψη, εμβολιασμό, ανίχνευση, με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουν.


Αντί να ενισχύεται η χρηματοδότηση για την υγεία, μειώνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.


Ως εδώ!


Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση των εργαζομένων.


Στις 6 του Μάη απεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία», ώστε να υπονομευτεί η αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο –έκτρωμα της απλήρωτης 10 ωρης δουλειάς, χάνοντας ακόμη και το ιστορικό της περιεχόμενο.


Στον δρόμο των εργατών του Σικάγου του 1886.


Στον δρόμο των εργατών της Θεσσαλονίκης το Μάη του 1936 .


Στον δρόμο των 200 κομμουνιστών εκτελεσμένων στην Καισαριανή από τους Ναζί την Πρωτομαγιά του 1944.


6 Μάη όλοι στην απεργία


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΠΑΤΜΟΣ : ΠΑΤΜΙΟΝ 10:30 π.μ.

ΛΕΡΟΣ : ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 10:30 π.μ .

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΝ .

bottom of page