top of page

Δηλώσεις Παπαευαγγέλου: Ωμη απολογητική της βαρβαρότητας

Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗ.ΠΑ.Κ.) Γιατρών


Η ωμή παραδοχή της κ. Παπαευαγγέλου ότι «πάντα έτσι ήταν, ένα μικρό ποσοστό 20% πέθαινε και πεθαίνει εκτός ΜΕΘ» είναι άλλη μία απόδειξη της μη ουδετερότητας στην επιστήμη. Η επιτροπή ειδικών του υπουργείου από την πρώτη στιγμή ανάγει την αντιμετώπιση της πανδημίας σε ζήτημα ατομικής ευθύνης, με καλέσματα για υπομονή και υποταγή, με καταγγελίες ακόμα και σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις στο όνομα δήθεν της διασποράς, με αντιφάσεις στα ίδια τους τα λεγόμενα για να υπηρετήσουν τελικά τις κάθε φορά κυβερνητικές επιλογές και ευθύνες.


Δεν πέσαμε από τα σύννεφα


Αυτή η δήλωση έρχεται να προστεθεί σε ψέματα, αλλοίωση και παραπληροφόρηση. Ποιος δεν θυμάται την αντίστοιχη δήλωση του υφυπουργού υγείας «Όσοι συμπολίτες μας χρήζουν ΜΕΘ σε σύντομο χρονικό διάστημα η ανάγκη αυτή καλύπτεται και σε κάθε περίπτωση παρέχεται πριν την εισαγωγή στη ΜΕΘ η απαραίτητη αναπνευστική υποστήριξη σε κάθε ασθενή» ή του πρωθυπουργού ότι πως το «το ΕΣΥ, άντεξε, αντέχει και θα αντέχει», τη στιγμή που οι αναμονές για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ ξεπερνούν τους εκατό ασθενείς, τη στιγμή που υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής από τις 5 Μαρτίου σε κοινό θάλαμο;


Η εφιαλτική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής που βιώνουν καθημερινά ασθενείς και υγειονομικοί αντιμετωπίζεται από τα κυβερνητικά επιτελεία με απροκάλυπτο κυνισμό.


Η θλιβερή απολογητική της επιστήμης, η καθ’έδρας παραδοχή της βαρβαρότητας σαν “φυσικό φαινόμενο”, εξυπηρετεί τη συστράτευση με την απάνθρωπη πολιτική που βάζει την ανθρώπινη ζωή στη ζυγαριά του οικονομικού κόστους.


Σε περίπτωση που ενδιαφέρεται κανείς από την επιτροπή ειδικών τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων νοσοκομειακών γιατρών δε θεωρεί φυσιολογικό το 2021 να χάνονται άνθρωποι επειδή ένα χρόνο τώρα δεν άνοιξε επαρκής αριθμός ΜΕΘ, παρά τις προειδοποιήσεις. Δεν συμβιβάζεται με την επιλογή να μη γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις για να στελεχωθούν τα τμήματα, να μην ανοίγουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν. Δεν υιοθετούν τα απάνθρωπα κριτήρια τους για το ποιος θα σωθεί ή όχι.


Εδώ και τώρα να επιταχθούν κρεβάτια σε ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις. Για αυτά θα πείτε ποτέ κουβέντα κύριοι της επιτροπής;

bottom of page