top of page

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Ο κατήφορος για τα δύο νοσοκομεία της Πέλλας συνεχίζεται! Στο κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας δύο ακριβώς χρόνια πριν, ήρθε να προστεθεί η αναστολή των τακτικών χειρουργείων. Στο αναισθησιολογικό τμήμα οι δύο μόλις αναισθησιολόγοι υποχρεώνονται να πραγματοποιούν 15 εξοντωτικές εφημερίες κάθε μήνα. Οι λίστες αναμονής για μια επέμβαση παγώνουν και οι ασθενείς, είτε ωθούνται προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας και υποχρεώνονται να δανειστούν ή να πουλήσουν ότι έχουν και δεν έχουν, είτε αφήνονται στο έλεος της μοίρας τους. Στα πρόθυρα της απόλυτης διάλυσης η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Γιαννιτσών με ένα μόνο παθολόγο πλέον, αφού μία ακόμη παθολόγος υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Ιατροί άλλων ειδικοτήτων πιέζονται να κάνουν τον παθολόγο στα επείγοντα, με προφανείς κινδύνους για ασθενείς και γιατρούς.


Χωρίς ογκολόγο το ογκολογικό ιατρείο του νοσοκομείου Γιαννιτσών. Μπαλώματα και εδώ με κυκλική μετακίνηση ογκολόγων από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Κυριολεκτικά στο αέρα οι ογκολογικοί ασθενείς, που αλλάζουν γιατρό κάθε μήνα (!!!), με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση της ασθένειας.


Με συνεχείς μετακινήσεις γιατρών από άλλες δημόσιες μονάδες υγείας λόγω της έλλειψης προσωπικού, συνεχίζει να καλύπτεται όπως-όπως και το πρόγραμμα του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου Γιαννιτσών και στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου Έδεσσας ακτινολόγος να πραγματοποιεί 15-17 εφημερίες κάθε μήνα εξαιτίας της υποστελέχωσης.


Παρόμοια εξοντωτική εφημέρευση και σε άλλα τμήματα των δύο νοσοκομείων. Εξουθενωμένο και το νοσηλευτικό προσωπικό, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού.


Μπαράζ και άλλων παραιτήσεων αναμένεται το επόμενο διάστημα. Οι εξουθένωση, η υπερεφημέρευση, η μισθολογική απαξίωση, η αγανάκτηση, οι συνεχείς πιέσεις και τα «εντέλλεσθε» διώχνουν τους εναπομείναντες γιατρούς από το ΕΣΥ.


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ !

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας και άλλοι φορείς της περιοχής, καλούν το λαό και τους υπόλοιπους φορείς σε αυτήν την μάχη για την ζωή και την Υγεία του λαού της περιοχής. Είναι λαϊκή απαίτηση όλα τα σωματεία, όλοι οι σύλλογοι, τα εργατικά κέντρα, να μπουν μπροστά στον αγώνα χωρίς όρους, χωρίς άλλη αναβολή. Η κινητοποίηση του ίδιου του λαού, είναι αναγκαίος όρος για να για να επιβληθούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ


bottom of page