top of page

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΝΑΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ 18.07

Αρ.Πρωτ.: 18/19-07-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΝΑΑ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18/07/2022 σύσκεψη φορέων στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχει λάβει η ΕΙΝΝΑΑ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Νοσοκομεία του νομού και τις δομές της ΠΦΥ.


Αναλύθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των Νοσοκομείων και η υποστελέχωσή τους καθώς και μια σειρά από τμήματα όπου δε μπορούν να κατατεθούν ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης για όλο το μήνα π.χ. χειρουργικές-μαιευτικές κλινικές, αιματολογικο-αιμοδοσία-παθολογική-ΤΕΠ Ν.Αγρινίου, αναισθησιολογικό Ν. Μεσολογγίου κλπ και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκηρυχθεί ούτε 1 νέα θέση μόνιμου προσωπικού.


Από τις παρεμβάσεις όλων και την εποικοδομητική συζήτηση που αναπτύχθηκε, κοινό χαρακτηριστικό ήταν η καθολική αποδοχή και στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας αλλά και η ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας και η διεκδίκηση, να γίνει υπόθεση όλων των φορέων και του λαού μας. Υπήρξε γόνιμος προβληματισμός για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση του συλλαλητηρίου. Έτσι προτείναμε και καταλήχθηκε η μετακίνηση του Συλλαλητηρίου την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 και ώρα 20:30 στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.


Καλούμε όλους τους φορείς του Νομού, εργατικά σωματεία, Συνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, Εργατικά Κέντρα, Επιστημονικούς Συλλόγους, φορείς των αυτοαπασχολούμενων κλπ σε αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής και στήριξης!


Καλούμε όλο το λαό να δώσει μαζικό αγωνιστικό παρών, να πάρει ο ίδιος την υπόθεση στα χέρια του!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  1. Καμία σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση των χειρουργικών ή άλλων κλινικών, θα είναι μεγάλο πλήγμα για τις ανάγκες των ασθενών με άμεση συνέπεια τη μείωση των κλινικών.

  2. Να μην προχωρήσει στο όνομα της υποστελέχωσης και του ¨νέου ΕΣΥ¨καμία κατάργηση τμήματος ή αλλαγη χαρακτήρα χρήσης ή κλείσιμο Νοσοκομείου. Τα 2 Νοσοκομεία του Νομού μας και τα ΚΥ καλύπτουν τις ανάγκες του μεγαλύτερου σε έκταση νομού της χώρας και χρειάζεται άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας και δημιουργία νέων τμημάτων

  3. ΑΜΕΣΗ προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των 2 Νοσοκομείων με κατεπείγουσες διαδικασίες

  4. Νέος σύγχρονος οργανισμός των Νοσοκομείων που να καλύπτει και να προβλέπει τις σημερινές ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού. Αντίστοιχα και για την ΠΦΥ

  5. Κάλυψη όλων των κενών θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού

  6. Να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος. Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

  7. Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες

  8. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους

Οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη:

  • Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου

  • Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

  • Σωματείο Οικοδόμων Αιτ/νίας

  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου

  • Σωματείο Ιματισμού Αγρινίου

  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτ/νίας

  • Εκπρόσωπος από τη Δημοτική αρχή (αντιδήμαρχος)

  • Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νίας

  • Σύνδεσμος αποστρατων σωμάτων ασφαλείας Αγρινίου


Σημ: Στο mail της Ένωσης (einnaa1998@gmail.com) μπορεί όποιος φορέας επιθυμεί να στέλνει απόφαση συμμετοχής στο Συλλαλητήριο


bottom of page