top of page

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΩΝ 2,5 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΓΝΙ ¨Γ. Χ-ΚΩΣΤΑ¨ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

  • Vicky Hakou
  • Oct 29
  • 3 min read

Η ΕΙΝΗ είναι ανάμεσα στους νικητές στην μάχη με το Υπουργείο, την 6η ΥΠΕ και τον Διοικητή του ΠΓΝΙ για αποτροπή της σπατάλης 2,5 εκατ. ευρώ για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων δια του ΔΣ του ΓΝΙ.¨Γ. Χ-κώστα¨. Στις 02-10-2025, ο Υπουργός Υγείας με απόφασή του απεντάσσει την αγορά του «αμαρτωλού» οικοπέδου για την τάχα ανέγερση Παιδιατρικού Κέντρου από το ΓΝΙ.¨Γ. Χ-κώστα¨, από το Πρόγραμμα ΤΠΑ του Υπουργείου. Αυτό σημαίνει ότι το Υπουργείο «μαζεύει την ουρά του» από την υπόθεση απόπειρας αγοράς ακατάλληλου οικοπέδου αντικειμενική αξίας 175 χιλ ευρώ με δαπάνη 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, από συγκεκριμένη εταιρία, με φωτογραφική υπόδειξη του ΚΕντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδας επί Υπουργίας Θ. Πλεύρη.


Το Υπουργείο προσπαθεί να δώσει σήμα τέλους στην υπόθεση αυτή, για να προφυλάξει τα εμπλεκόμενα πολιτικά στελέχη Υπουργείου &  6ης ΥΠΕ, όπως και τον απερχόμενο Διοικητή του ΓΝΙ.¨Γ. Χ-κώστα¨ και τα 2 διορισμένα από την κυβέρνηση μέλη του ΔΣ του ΓΝΙ.¨Γ. Χ-κώστα¨, από την κοινωνική κατακραυγή και την εν΄ εξελίξει εισαγγελική διερεύνηση. Το «έγκλημα» όμως απετράπη ΜΟΝΟ χάρη στην συνδυασμένη και επίμονη παρέμβαση των εργαζομένων : των μελών της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, των αιρετών μελών του ΔΣ του ΓΝΙ.¨Γ. Χ-κώστα¨, της νομικής συμβούλου του νοσοκομείου,  της ΕΙΝΗ και της ΑΣΥ από τον Οκτώβρη του 2024.  Κάποιοι κατάπιανε την γλώσσα τους οικειοθελώς όλο αυτό το διάστημα.


Όλους αυτούς τους μήνες  όχι μόνο δεν υπήρξε η παραμικρή αναστολή ολοκλήρωσης της απόπειρας από τους πρωταγωνιστές, αλλά ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας έφτασε μέχρι το σημείο να καταθέσει παραποιημένα στοιχεία που του απέστειλε ο απερχόμενος Διοικητής του ΓΝΙ.¨Γ . Χ-κώστα¨στην Βουλή, όσον αφορά την δυνατότητα ανέγερσης κτιρίου εντός του ΓΝΙ.¨Γ. Χ-κώστα¨ ή σε ιδιόκτητα οικόπεδα του Υπουργείου. 


Όχι μόνο είχαν οπλίσει, και στρέψει την σκανδάλη για να πυροβολήσουν, αλλά επίμονα, κατ΄εξακολούθηση  και δόλια απέτρεπαν όποιον προσπαθούσε να τους σταματήσει.


Τώρα είναι η ώρα το νέο ΔΣ του ΓΝΙ.¨Γ. Χ-κώστα¨ να επαναδιεκδικήσει τα χρήματα αυτά, για να εκτελέσει έργα κτιριακής επέκτασης του νοσοκομείου ώστε να αποσυμφορηθούνε οι λειτουργίες κλινικών, εργαστηρίων και άλλων τμημάτων. Όλοι γνωρίζουμε ότι το κτίριο που στεγάζει το νοσοκομείο δεν έχει προδιαγραφές να στεγάσει κλινικές και εργαστήρια, πλην του νέου κτιρίου του Πολυδύναμου. 


Μένει ένα κομβικό ερώτημα. Γιατί ο Υπουργός Υγείας στις 28/03 2025 με απόφασή του, επέκτεινε τα χρονικά όρια ολοκλήρωσης του διαγωνισμού παρά την εισαγγελική διερεύνηση και την κοινωνική κατακραυγή και έρχεται λίγους μήνες μετά, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό, να κλείσει την υπόθεση «οικόπεδο 2,5εκατ. ευρώ»? Μα για να μην έχει επιπλέον εμπόδια, πλάι στο πόρισμα Αρχής Διαφάνειας για το ΓΝΙ.¨Γ. Χ-κώστα¨, στα 24 εκατ,. απευθείας αναθέσεις με κατάτμηση στο ΠΓΝΙ, στα 13 εκατ, ευρώ ατιμολόγητα υλικά χειρουργείου του ΠΓΝΙ, το ασυμβίβαστο με την σύζυγο-νομική σύμβουλο του ΠΓΝΙ, στην προαποφασισμένη επιλογή του να τοποθετήσει Διοικητή στο ΠΓΝΙ τον κ Δερδεμέζη. 


Ένας από τους  στόχους του Υπουργείου είναι να έχει τους κατάλληλους όρους, για να προχωρήσει την άγρια πολιτική του, όπως τον διαγωνισμό άνω των 7 εκατ. ευρώ, ανάθεσης της καθαριότητας σε ιδιώτη, απολύοντας 108 ΣΟΧ που εργάζονται 9-17  χρόνια στο ΠΓΝΙ. Ο κ. Δερδεμέζης απέδειξε πέρυσι τον Ιούνιο ότι είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να διώξει τους  συναδέλφους ΣΟΧ. Τώρα ευελπιστεί ότι με την νέα σύνθεση μελών στο ΔΣ του ΠΓΝΙ που εξασφάλισε η κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει η απροθυμία που εκδηλώθηκε πέρυσι από τα τότε μέλη του ΔΣ και έχει ήδη προαναγγείλει επαναφορά του διαγωνισμού ή νέο διαγωνισμό για να αποφύγει τον σκόπελο της εισαγγελικής διερεύνησης & σε αυτόν τον διαγωνισμό. 


Ο Διοικητής του ΠΓΝΙ, ο οποίος δεν ξεκίνησε ή δεν προχώρησε κανέναν διαγωνισμό για οποιοδήποτε σκοπό στο ΠΓΝΙ επί 1 έτος ( ούτε καν για αγορά πετρελαίου), δείχνει από την πρώτη μέρα του στο ΠΓΝΙ,  εμμονή  ΚΥΡΙΩΣ με έναν διαγωνισμό : αυτόν που θα απολύσει 108 έμπειρους συναδέλφους και θα δώσει πολλά εκατ. σε μια εταιρία για να απολαμβάνει ένα παχυλό εργολαβικό κέρδος. Οι ομοιότητες  με την επιμονή ολοκλήρωσης του διαγωνισμού αγοράς του οικοπέδου του ΓΝΙ.¨Γ. Χ-κώστα¨ είναι εντυπωσιακές και αποκαλυπτικές για εκείνους που υπηρετούν του ΝΕΟ ΕΣΥ !!!


Η απάντηση-αιτία  για όλα όσα αρνητικά συμβαίνουν στο ΝΕΟ ΕΣΥ είναι μία : η πολιτική  εμπορευματοποίησης της Υγείας, η μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις- αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες, με Υγειονομικούς φτηνούς-ελαστικούς και με ασθενείς πελάτες. Το κέντρο βάρους του αγώνα των Υγειονομικών και του λαού πρέπει να στοχεύει αυτήν την ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ.


ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΓΝΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΣΙΤΙΣΗΣ-ΦΥΛΑΞΗΣ, ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΣ  ΤΟΥ ΠΓΝΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΟΧ,  «ΗΡΩΩΝ» ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΓΝΙ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥ.


ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΣ ΣΤΟ ΕΣΥ.


Comments


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page