top of page

Δελτίο τύπου ΕΝΙΘ για δίωξη στον Γ.Γ. Οικοδόμων για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Αρ. Πρωτ. 165

Θεσσαλονίκη 6/10/22

Δελτίο τύπου


Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καταγγέλλει το όργιο ποινικοποίησης των αγώνων που έχει επιδοθεί η κυβέρνηση και το κράτος. Τελευταίο γεγονός η παραπομπή σε δίκη, με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία, του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Β. Συρίγου, γιατί μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές εργάτες εμπόδισε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εργατικής οικογένειας. Προκειμένου να πάρουν οι τραπεζίτες τα σπίτια του λαού, τα βάζει με όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα να έχει κανείς μια στέγη χωρίς να χρυσοπληρώνει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.


Μετά την κλήση της πρόεδρου της ΟΕΝΓΕ, ως κατηγορούμενη σε δίκη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων η κυβέρνηση με τη νέα κλήση του συναδέλφου μας, επιδιώκει προκαταβολικά να τρομοκρατήσει τα σωματεία, ώστε να μην αντιδράσουν για τους πάνω από 40.000 πλειστηριασμούς που έπονται το επόμενο διάστημα.


Η κρατική καταστολή που κλιμακώνεται δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αφορά μεμονωμένα περιστατικά. Σέρνουν στα δικαστήρια νοσοκομειακούς γιατρούς επειδή διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας και του λαού. Απολύουν πρωτοπόρους εργάτες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή με δικαιώματα, όπως στη Μαλαματίνα. Στο λιμάνι οι δυνάμεις καταστολής και το λιμενικό προστατεύουν τις πολυεθνικές που ευθύνονται για δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Στις πανεπιστημιακές σχολές ιδρύεται αστυνομία για να επιβάλει την «τάξη» σε χώρο που πρέπει να διακινούνται απερίσπαστα οι ιδέες, ως απαραίτητο κριτήριο για την πρόοδο του λαού.


Να αποσυρθεί τώρα η άθλια κλήτευση του Β. Συρίγου Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.


Δε συμμορφωνόμαστε στις υποδείξεις. Δεν προσαρμοζόμαστε.


Όλοι στην πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη και στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη!


bottom of page