top of page

Γιατί απεργούμε όλοι στις 16 Φεβρουαρίου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Χαϊδάρι, 8/2/2021


(πανελλαδική απεργία σε όλη την υγεία)


-Γιατί δεν πάει άλλο με τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε, την εντατικοποίηση, τη σωματική και ψυχική μας εξουθένωση, χωρίς να νομοθετούν ούτε καν την ένταξη όλων μας στα ΒΑΕ.


-Γιατί η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για τα νοσοκομεία δεν μπορεί να κουκουλώσει τις τεράστιες ευθύνες της για την διαχείριση της πανδημίας.


-Γιατί δεν ενισχύει τη δημόσια υγεία, μειώνει τον προϋπολογισμό για τα νοσοκομεία αντί να τον αυξάνει.


-Γιατί δεν μονιμοποιεί όλους τους συμβασιούχους, όλων των κατηγοριών και κλάδων.


-Γιατί αντί να προσλάβει υγειονομικούς, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, αγοράζει Rafale, χαρίζει εκατομμύρια στους κλινικάρχες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενισχύει τους μηχανισμούς καταστολής απέναντι στο λαό που διαμαρτύρεται.


-Γιατί μετατρέπει το δημόσιο σύστημα υγείας σε σύστημα μιας νόσου.


-Για τα υποκριτικά χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, για τα κροκοδείλια τηλεοπτικά δάκρυα, γιατί μας αποκαλούνε ψεύτες, για τις ΕΔΕ επειδή αρρωστήσαμε, για τη στοχοποίηση μας, για τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις πειθαρχικές διώξεις, τις απολύσεις επειδή σηκώσαμε κεφάλι.


-Για τη διαρκή μετάθεση της ευθύνης στους συμπολίτες μας, αλλά και σε μας, ως υπαίτιους της διατήρησης και των εξάρσεων της πανδημίας.


-Για τα διαρκή περιοριστικά (και μόνο) μέτρα που παίρνει – τα περισσότερα γελοία και χωρίς καμιά επιστημονική τεκμηρίωση – δήθεν για να μην υπερφορτωθεί το ΕΣΥ! Λέγοντας στον κόσμο ότι το κάνει «για το καλό μας». Την ίδια ώρα που ούτε το ΕΣΥ θωρακίζει ούτε τους εργαζόμενους προστατεύει στους χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ, στα σχολεία.


-Για να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

  • Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων.

  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

  • Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ορισμός της νόσησης από κορονοϊό ως επαγγελματικής ασθένειας.

  • Αυξήσεις στους μισθούς και άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Στις 16 Φλεβάρη ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!

Η υποκρισία τους ξεχειλίζει! Ξεχειλίζει όμως και η αγανάκτησή μας! Έχουμε καθήκον να μετατρέψουμε την οργή μας σε συλλογική διεκδίκηση!


bottom of page