top of page

Γ. Σιδέρης: Kλείνει την πόρτα των δημόσιων νοσοκομείων σε μεγάλη μάζα ασθενών




Αφορά όλο το λαό το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη καθώς κλείνει την πόρτα των δημόσιων νοσοκομείων σε μεγάλη μάζα ασθενών και τους στέλνει βορά στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας, τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης μέλος του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο «Αθήνα 984». Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, με δυνατότητα λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου, δυνατότητα χειρουργείου σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.


Υπογράμμισε ότι έχουν καταδικάσει το νομοσχέδιο οι Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών και οι Ιατρικοί Σύλλογοι και πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αποφάσισε 24ωρη απεργία την ημέρα που θα φτάσει το νομοσχέδιο προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν η κυβέρνηση προωθήσει το νομοσχέδιο προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.


Οπως είπε το νομοσχέδιο επιτρέπει σε νοσοκομειακούς γιατρούς, που θα το επιλέξουν, να βγάζουν κόσμο για χειρουργεία και άλλες πράξεις σε ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά μεγαθήρια προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ποντάρει την άθλια κατάσταση που υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, και την αναμονή μηνών για χειρουργείο.


Επιπλέον έκανε λόγο για «κουτοπονηριά» της κυβέρνησης που λίγο πριν καταθέσει το νομοσχέδιο πρόσθεσε κάποιες ελάχιστες αυξήσεις για τους νοσοκομειακούς γιατρούς που δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις απώλειες που έφτασαν στο -43%. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δίνουν κάποια ψίχουλα για να το βουλώσουμε».


Κάλεσε σωματεία εργαζόμενων και μαζικούς φορείς στον αγώνα κατά του νομοσχεδίου διότι θα επιδεινώσει τις υπηρεσίες περίθαλψης και θα βρεθούμε σε φριχτές καταστάσεις με ασθενείς που θα αναγκαστούν να υποθηκεύσουν το σπίτι τους για να κάνουν επέμβαση ή άλλη ιατρική πράξη.

bottom of page