top of page

Απόφαση γενικής συνέλευσης 25-08-20 του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών του Ε.Σ.Υ.Ν. Μεσσηνίας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 25-08-20


ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Από τις 124 οργανικές θέσεις είναι καλλυμένες οι 67. Εκκρεμούν 15 μόνιμες προσλήψεις. Όλα τα τμήματα βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και καλούνται να καλύψουν τις εφημερίες και τις καθημερινές ιατρικές υποχρεώσεις τους με αυξημένο κόστος τόσο για την ασφάλεια των ιατρών όσο και για την ασφάλεια των ασθενών.


Ενδεικτικά της οριακής υποστελέχωσης τα παρακάτω:


1)Οι παθολογικές κλινικές για να εφημερεύσουν με ασφάλεια χρειάζονται τουλάχιστον άλλους 4 παθολόγους. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει παθολόγος να εφημερεύσει τις τελευταίες 4 ημέρες του μηνός Αυγούστου.


2)Το Τ.Ε.Π. είναι υποστελεχωμένο καθώς μόνο 1 από τις θέσεις που έχουν προκηρυχτεί είναι καλυμμένη.


3)Η παιδιατρική κλινική για να καλύψει τις εφημερίες καλεί 2 ιατρούς από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.


4)Η εντατικολόγοι οριακά ανταποκρίνονται στα 6 κρεβάτια της Μ.Ε.Θ.


5)Οι ακτινολόγοι δεν είναι δυνατό τον Οκτώβριο να καλύψουν με εφημερίες όλο τον μήνα και από τις 3 Οκτωβρίου τερματίζεται και η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου καθώς φεύγει και ο τελευταίος ιατρός με εξειδίκευση στον μαγνήτη.


Αποφασίζουμε από την Δευτέρα 31-08-2020 την αναστολή όλων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργείων, θα διεκπεραιώνονται με απόλυτη ασφάλεια μόνο τα επείγοντα περιστατικά.


Διεκδικούμε:


1)Συνάντηση στο νοσοκομείο Καλαμάτας με την διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε. προκειμένου να ενημερωθεί εκτενώς για την κατάσταση και να δεσμευτεί για την επίλυση των προβλημάτων.


2)Την άμεση πρόσληψη όλων των μόνιμων θέσεων ιατρών που έχουν προκηρυχτεί.


3)Την προκήρυξη μόνιμων θέσεων για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών.


4)Την ενίσχυση με επικουρικούς ιατρούς όπου είναι δυνατό.


5)Την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του σχεδίου για την μετατροπή του νοσοκομείου Καλαμάτας σε νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid-19. Το σχέδιο αυτό την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια, λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης του ιατρικού προσωπικού και των χωροταξικών προβλημάτων.

bottom of page