top of page

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Αθήνα 7 Φεβρουαρίου 2022

Α.Π:12002


Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της 3ης ΥΠΕ έναντι των γιατρών του Κ.Υ Αιγινίου. Με απαράδεκτες και αλληλοαντικρουόμενες αποφάσεις, γραπτές αλλά και προφορικές εντολές, έχουν κάνει τους γιατρούς μπαλάκι για να καλύψουν με μπαλώματα τις τεράστιες ελλείψεις αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.


Στέλνουν τους γιατρούς του Κ.Υ να εκτελέσουν 7 εφημερίες σε 15 ημέρες στο νοσοκομείο Κατερίνης χωρίς να ενδιαφέρονται για την εργασιακή εξουθένωση, για τις σωματικές και ψυχικές αντοχές των εργαζομένων και προφανώς ούτε και για τις επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.


Μέσα σ’ αυτή την εξόχως σοβαρή και ανησυχητική συνθήκη, οι διοικούντες ξεπερνούν τους εαυτούς τους στη δημιουργία κωμικοτραγικών καταστάσεων. Έφτασαν να δίνουν διαφορετικές εντολές, διαμετρικά αντίθετες μεταξύ τους, στους συναδέλφους που βρίσκονταν καθ΄ οδόν προς το νοσοκομείο Κατερίνης, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να σταθμεύσουν στην εθνική οδό χωρίς να ξέρουν που να πάνε να δουλέψουν, στο Κ.Υ ή στο νοσοκομείο, και «να αναμένουν στο ακουστικό» 45 ολόκληρα λεπτά.


Δύο χρόνια πανδημίας και ακόμα η κυβέρνηση συνεχίζει να αφήνει τα νοσοκομεία και τους υγειονομικούς στο έλεός τους, χωρίς προσλήψεις προσωπικού, με τεράστιες ελλείψεις ακόμα και σε βασικές ειδικότητες.


Απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των δημόσιων μονάδων υγείας.

  • Να σταματήσουν επιτέλους οι μετακινήσεις προσωπικού. Οι υγειονομικοί δεν είμαστε «περιοδεύων θίασος».

bottom of page