top of page

Αποδυναμώνουν τις κλίνες ΜΕΘ-ΜΑΦ του νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

Αθήνα

08-02-2021


Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας συνεχίζουν την τακτική τους , και αντί για επείγουσα ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση των νέων κλινών ΜΕΘ-ΜΑΘ ,εφαρμόζοντας την τροπολογία για τις μετακινήσεις προσωπικού, ανοίγει το δρόμο για την παραπέρα αποδυνάμωση τους τη στιγμή που τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας. Και όλα αυτά εν όψει του τρίτου κύματος αλλά και των αναγκών που προκύπτουν ώστε τα κέντρα υγείας ν’ αναλάβουν το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.


Μετά την τελευταία μετακίνηση από το νοσοκομείο μας του Πρόεδρου του σωματείου μας Κώστα Καταραχιά και δυο (2) νοσηλευτριών προς την ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία, έρχεται και η μετακίνηση δυο (2) εξειδικευμένων νοσηλευτριών από την ΜΕΘ-ΜΑΦ του «Αγίου Σάββα» προς την ΜΕΘ του νοσοκομείου «ΚΑΤ», με αποτέλεσα να προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα στην ΜΕΘ-ΜΑΦ του νοσοκομείου μας.


Η στελέχωση των ΜΕΘ και ΜΑΦ δεν μπορεί να γίνει με μετακινήσεις προσωπικού από τις είδη υποστελεχωμένες ΜΕΘ χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας εργαζόμενος. Αντί να ενισχύσει με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό το νοσοκομείο μας και μάλιστα τη ΜΕΘ και ΜΑΦ για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν το Υπουργείο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα με την μετακίνηση εξειδικευμένων νοσηλευτριών από την ΜΕΘ-ΜΑΦ του νοσοκομείου μας στη ΜΕΘ του «ΚΑΤ».


Μετά τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την ευθύνη της Διοίκησης και του Υπουργείου Υγείας, στο Παθολογοανατομικό εργαστήριο, με την λειτουργία του Εμβολιαστικού κέντρου και την μετακίνηση προσωπικού προς αυτό (ακόμα και με υποχρεωτική –εθελοντική, στήριξη από ειδικευόμενους Γιατρούς), τώρα και με την μετακίνηση προσωπικού από την ΜΕΘ, καταλαβαίνουμε ότι μπαίνουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του μεγαλύτερου ογκολογικού νοσοκομείου σε βάρος της υγείας των ογκολογικών ασθενών. Αλλά και στην εξάντληση του είδη μειωμένου προσωπικού.


Είναι επιτακτική ανάγκη :

·Ν’ ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις όλων των εργαζομένων και να επιστρέψουν στην θέση τους στο νοσοκομείο «ο Άγιος Σάββας»

·Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

·Να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των νοσοκομείων.


Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε

Καλούμε στην Πανυγειονομική απεργία στις 16 Φλεβάρη στις 10πμ στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου) και πορεία στο Υπουργείο Υγείας


bottom of page