top of page

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΠ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΔΟΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

Αθήνα, 27/08/21


Στις 24 Αυγούστου 2021 η ΕΙΝΑΠ απέστειλε επίσημη επείγουσα επιστολή προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με κοινοποίηση και στους υπουργούς Υγείας ρωτώντας τι μέλλει γενέσθαι με την 3η αναμνηστική (boost) δόση εμβολίου για τους υγειονομικούς που κατά συντριπτική πλειοψηφία έχουν ήδη εμβολιαστεί από τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.


Αντί για οποιαδήποτε πραγματική απάντηση, έχουμε δεχτεί μόνο αυτόματο τυποποιημένο μήνυμα που προφανώς το ίδιο αποστέλλεται μαζικά ως αόριστη μη απάντηση σε οποιονδήποτε απλό πολίτη απευθύνει ερωτήματα στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.


Είναι πρωτοφανής αυτή η έλλειψη σοβαρότητας και η απαξίωση των νοσοκομειακών γιατρών τόσο από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών όσο και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Αποτελεί ένδειξη για τον υποκριτικό τρόπο που αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους ο εμβολιασμός των υγειονομικών. Από τη μια απειλούν με απολύσεις τους λίγους ανεμβολίαστους και από την άλλη αναστέλλουν αιφνιδιαστικά τις άδειες και δεν έχουν κανένα σχεδιασμό όσον αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των ήδη εμβολιασμένων υγειονομικών.


Απαιτούμε άμεσα σοβαρή απάντηση, επιτέλους, για το ερώτημά μας σχετικά με την 3ηαναμνηστική δόση και επίσης απαιτούμε δημόσια συγνώμη τόσο από Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών όσο και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας γι’ αυτή την απαξιωτική στάση απέναντι στην ΕΙΝΑΠ.


bottom of page