top of page

Αντουανέττες και Λουδοβίκοι στο Ασκληπιείο Βούλας

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας


Πετσοπληρωμένοι «δημοσιογράφοι» σε «Πρώτες» εφημερίδες όλοι ενωμένοι ενάντια στους υγειονομικούς του Ασκληπιείου.


Παρακολουθούμε οργισμένοι το έγκλημα που συντελείται αυτές τις ημέρες, ενάντια στην υγεία και τη ζωή μας. 92 ασθενείς Covid σε ένα νοσοκομείο βαριά υποστελεχωμένο, με ελάχιστους Παθολόγους και Πνευμονολόγους, κουρασμένους νοσηλευτές, χωρίς υποδομές και προσωπικό. Σ’ αυτή την τραγική για τον λαό μας συγκυρία, όπου βιώνουμε τις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάποιοι αρέσκονται να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας απειλούν με διώξεις, επειδή καταγγέλλουμε τις αθλιότητες που διαπράττουν καθημερινά.


Μαζί με την καθημερινή διασπορά fakenews από τους Κικίλια – Κοντοζαμάνη, όπου οι κλίνες ΜΕΘ αυγατίζουν μαγικά, τα ιδιωτικά «επιτάσσονται» έναντι παχυλής αμοιβής, οι άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, έχουμε και τον εντεινόμενο αυταρχισμό και τρομοκρατία ενάντια σε κάθε συνάδελφο που τολμάει να διεκδικεί τα αυτονόητα, για την ασφάλεια, πρώτα από όλα, των ασθενών μας.

Στο νοσοκομείο μας κάποιοι έχουν ζηλέψει τα πολιτικά τους αφεντικά και θέλουν κι αυτοί να είναι οι τοπικοί μικροί Λουδοβίκοι και οι τοπικές μικρές Αντουανέττες. Συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες του Ασκληπιείου, λες και δεν είναι δημόσιο νοσοκομείο αλλά τσιφλίκι τους.


Λουδοβίκοι: αυτοί που τραμπουκίζουν μέσα στο χειρουργείο, απειλούν όποια νοσηλεύτρια ή γιατρό δεν σκύβει το κεφάλι.


Λουδοβίκοι: αυτοί που στήνουν επιχειρήσεις συγκάλυψης υπόδικων γιατρών, αυτοί που παραγγέλνουν συνδικαλιστικές διώξεις νοσηλευτριών.


Λουδοβίκοι: αυτοί που δεν ντρέπονται να υπογράφουν δελτία τύπου γεμάτα ψέματα, αυτοί που κατηγορούν για τη διασπορά τις νοσηλεύτριες που δεν έχουν εμβολιαστεί και συγχρόνως κυκλοφορούν ξεμάσκωτοι και ….. θετικοί (καμία ΕΔΕ εδώ δεν περισσεύει κ. Διοικητά; Εξαντλήθηκαν όλες στη βιομηχανία ΕΔΕ που έχετε στήσει εναντίον όσων στοχοποιούνται από τη γνωστή πλέον κλίκα;)


Αντουανέττες: αυτές που υπέρκομψες κουνάνε το δάχτυλο στους νοσηλευτές του Καρατζά, σ’ αυτούς και σ’ αυτές που σώζουν ζωές μαζί με τους γιατρούς από τον Αύγουστο και τους λένε «μόνο εγώ μιλάω».

Αντουανέττες: αυτές που εξωθούν συμβασιούχους νοσηλευτές σε παραίτηση, την πιο κρίσιμη ώρα της μάχης, τώρα που δεν μας περισσεύει ούτε ένας, ούτε μία.


Αντουανέττες: αυτές που τοποθετούν σε θέση Προϊσταμένης νοσηλεύτριες με πολύ μικρότερη προϋπηρεσία από άλλους συναδέλφους. Αυτές που αναθέτουν καθήκοντα τομεάρχισσας σε νοσηλεύτριες που δεν έχουν καν περάσει πρώτα από θέση Προϊσταμένης - φτάνει που ήταν στο ψηφοδέλτιο της (Δ) ΑΚΕ.


Αντουανέττες: αυτές που λένε συνέχεια ψέματα στο νοσηλευτικό προσωπικό, προσπαθώντας να στερήσουν ρεπό, άδειες ειδικού σκοπού, εργασιακά δικαιώματα.


Αντουανέττες: αυτές που μετακινούν συνέχεια νοσηλεύτριες από τμήμα σε τμήμα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο της ενδονοσοκομειακής διασποράς και εξαντλώντας το προσωπικό. Αυτές που πέρα από κάθε λογική, στέλνουν στα τμήματα κόβιντ νοσηλεύτριες άνω των 50 ετών και αφήνουν εκτός συναδέλφους νέους, λιγότερο κουρασμένους, που προσλήφθηκαν ακριβώς για να στηρίξουν το ΕΣΥ στην περίοδο της πανδημίας.


Αντουανέττες: αυτές που καθαιρούν Προϊστάμενες, εισηγούνται στον Διοικητή να κοπούν ρεπό νοσηλευτριών, κακοποιούν, στοχοποιούν.


Αντουανέττες και Λουδοβίκοι: αυτοί και αυτές που νομίζουν πως δικαιούνται αυτονόητα να έχουν στρογγυλοκαθίσει, με τις πλάτες του κόμματος, σε διευθυντικές θεσούλες και θεωρούν φεουδαρχική ιδιοκτησία όλους τους εργαζόμενους στο Ασκληπιείο. Κι έτσι, όταν η Πρόεδρος του Σωματείου διαμαρτύρεται για τα φεουδαρχικά τους αίσχη ενάντια στους εργαζόμενους, οι Λουδοβίκοι κι οι Αντουανέττες θυμώνουν, παριστάνουν τα «θύματα» (εδώ γελάνε και τα πόμολα) και δημοσιοποιούν μέσω κολλητών τους τα δελτία τύπου σε εφημερίδες επιπέδου Πρώτου Φλέμματος.


Δεν έχετε καταλάβει τίποτα. Δεν έχετε καταλάβει πόση συσσωρευμένη οργή έχουμε, οι εργαζόμενοι του «Ασκληπιείου» και συνολικά οι υγειονομικοί της χώρας ενάντια στη συμμορία σας. Αλήθεια, η διάλυση της Νοσηλευτικής υπηρεσίας που παρακολουθούμε να συντελείται ημέρα με την ημέρα αποτελεί αποτέλεσμα διοικητικής ανικανότητας ή είναι τμήμα του ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ;


Μας χωρίζει μεγάλο χάσμα.


Από τη μία οι Λουδοβίκοι, οι Αντουανέτες και οι πρόθυμοι αυλικοί τους. Είναι ΛΙΓΟΙ.


Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι του Ασκληπιείου που, ανεξάρτητα από κομματικές ή πολιτικές πεποιθήσεις, είμαστε ταγμένοι στον άρρωστο, υπερασπιζόμαστε το δημόσιο νοσοκομείο ανοιχτό σε όλο τον λαό, δημοκρατικό, ελεύθερο, ισότιμο . Όλοι εμείς που ζούμε από τον μισθό μας, που θέλουμε συναδέλφους μόνιμους και αξιοπρεπείς, που δεν σκύβουμε το κεφάλι, που δεν γλύφουμε κατουρημένες κυβερνητικές ποδιές, όποιες κι αν είναι αυτές. Είμαστε ΠΟΛΛΟΙ.


Ενάντια στο ολιγάριθμο φεουδαρχικό καθεστώς της τρομοκρατίας και του βολέματος των ημέτερων με τις πλάτες του κυβερνώντος κόμματος, καλούμε σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ στο κλίμα φόβου που στήνουν οι Λουδοβίκοι, οι Αντουανέττες και η παρέα τους. Οι υγειονομικοί του Ασκληπιείου ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ σε τραμπουκισμούς, συκοφαντίες και απειλές.


Να σώσουμε τους ασθενείς μας, να σώσουμε το δημόσιο νοσοκομείο από τη συμμορία διάλυσης του νοσοκομείου μας.


ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Υγείας και της Ζωής του Λαού μας την Τετάρτη 17 Μαρτίου, 18:30 στο Σύνταγμα

bottom of page