top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αθήνα 17 Μαΐου 2022

Α.Π:12194


Η Κυβέρνηση έχει σφυρίξει τη λήξη της πανδημίας αλλά η κοροϊδία και ο εμπαιγμός σε βάρος των γιατρών του δημόσιου συστήματος υγείας συνεχίζεται. Δε φτάνει που δεν έχει ακόμα εκταμιευτεί το κονδύλι για την πληρωμή των τακτικών εφημεριών του 2ου τριμήνου, δε φτάνει που δεν έχουμε πληρωθεί πρόσθετες εφημερίες για πάνω από 6 μήνες, δε φτάνει που χρειάζεται κάθε φορά να παρέμβουμε ώστε η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να κάνουν το αυτονόητο και να τηρήσουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι μας και να πληρώνουν στην ώρα τους, χωρίς καθυστέρηση, τις δεδουλευμένες εφημερίες τώρα έφτασαν να μας πληρώνουν έναντι.


Πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όχι μόνο δεν καταβάλλουν το προβλεπόμενο από το άρθρο 90 του Ν.4850/2021 ποσό των 250 ευρώ για κάθε πρόσθετη ενεργή εφημερία που πραγματοποίησαν οι συνάδελφοι στα τμήματα, τις κλινικές Covid και τις ΜΕΘ Covid, αλλά πλήρωσαν μόνο κάποιες από τις τακτικές εφημερίες του μηνός Μαρτίου.


Έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Χωρίς ίχνος ντροπής είπαν στους συναδέλφους ότι θα πληρώσουν τις υπόλοιπες εφημερίες ΟΠΟΤΕ το νοσοκομείο έχει χρήματα. Ως εδώ με τον εμπαιγμό και την κοροϊδία. Για να μην προσλάβουν γιατρούς την περίοδο της πανδημίας και για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις και την οργή των νοσοκομειακών γιατρών για την εξοντωτική υπερεφημέρευση αύξησαν την αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών. Και τώρα που η πανδημία είναι σε αποδρομή και αφού μας ξεζούμισαν κυριολεκτικά, λένε ότι θα μας πληρώσουν όποτε ευαρεστηθούν.


Τους ενημερώνουμε, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν, ότι το άρθρο 90 του Ν.4850/2021 προβλέπει ξεκάθαρα ότι "η πρόσθετη αποζημίωση των 250 ευρώ για κάθε πρόσθετη ενεργή εφημερία καταβάλλεται με τη μηνιαία αποζημίωση των τακτικών εφημεριών".


Απαιτούμε την άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων τακτικών εφημεριών με την προβλεπόμενη από το νόμο καταβολή του ποσού για κάθε πρόσθετη ενεργή εφημερία.


bottom of page