top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΟΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"

Αθήνα 11 Μαρτίου 2022

Α.Π:12088


Το Παιδονευρολογικό Τμήμα στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» έχει πολυετή αξιολογότατη επιστημονική και κοινωνική προσφορά στην δημόσια περίθαλψη. Είναι ένα από τα ελάχιστα Παιδονευρολογικά Τμήματα στο ΕΣΥ.


Είναι κραυγαλέα η υποστελέχωση του συγκεκριμένου τμήματος στο οποίο έχουν απομείνει μόνο δύο μόνιμες γιατροί ενώ επίκειται η συνταξιοδότηση της μίας. Αντί για την ενίσχυση του Τμήματος με ιατρικό προσωπικό, αυτό που μεθοδεύεται είναι η κατάργησή του διά της ενσωμάτωσης («συλλειτουργίας» - συγχώνευσης) σε πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική.


Η μεθόδευση αυτή είναι διπλά απαράδεκτη. Από την μία θέλει να καταργήσει ένα ολόκληρο γνωστικό αντικείμενο (την Παιδονευρολογία) από το μεγαλύτερο δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας και από την άλλη θέλει να «ενσωματώσει» ένα υπάρχον τμήμα του ΕΣΥ μέσα σε μια πανεπιστημιακή κλινική (πράγμα έκνομο σύμφωνα με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ) και μάλιστα πανεπιστημιακή κλινική άλλης ιατρικής ειδικότητας.


Απαιτούμε από την διοίκηση του νοσοκομείου, την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβουν ώστε να τερματιστούν αμέσως αυτές οι απαράδεκτες και έκνομες μεθοδεύσεις. Να παραμείνει η αυτόνομη λειτουργία του Παιδονευρολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και να ενισχυθεί άμεσα το Τμήμα με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.



bottom of page