top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ

Αθήνα 17 Δεκεμβρίου 2021

Α.Π:11829


Επισημαίνουμε πως μέσα στην κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας, σε μία περίοδο που οι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης επιστρατεύουν τα λιγοστά ψυχικά και σωματικά αποθέματα που τους έχουν μείνει για να βοηθήσουν ασθενείς μέσα σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων προσωπικού και υποδομών, αποτελεί αυταρχισμό και προσβολή η όψιμη προσπάθεια καθιέρωσης «ηλεκτρονικού παρουσιολογίου». Πολύ περισσότερο αποτελεί πρόκληση και προσβολή αυτή η ενέργεια της διοίκησης σε μία περίοδο που με ευθύνη της κυβέρνησης και των διοικήσεων των νοσοκομείων καταστρατηγείται το ωράριο των γιατρών, οι συνάδελφοι αναγκάζονται να δουλεύουν και μετά τη λήξη του ωραρίου τους πολλές ώρες χωρίς να τις πληρώνονται ως υπερωρίες, που τα ρεπό είναι άγνωστη λέξη, που με ευθύνη των διοικήσεων γίνονται οριζόντιες περικοπές των πρόσθετων δεδουλευμένων εφημεριών, που παραμένουν απλήρωτες δεδουλευμένες τακτικές και πρόσθετες εφημερίες μηνών. Αναρωτιόμαστε, στο ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο θα καταγράφονται τα παραπάνω;


Προφανώς εντάσσεται στα πλαίσια της κυβερνητικής προπαγάνδας για την συγκάλυψη των τραγικών ελλείψεων προσωπικού και δεν εξυπηρετεί καμία ουσία. Αποτελεί δε πρόκληση η ανάθεση αυτής της λειτουργίας σε ιδιωτικές εταιρείες.


Άλλωστε ειδικά όσον αφορά τους νοσοκομειακούς γιατρούς υπενθυμίζουμε ότι, οι νοσοκομειακοί γιατροί όλων των βαθμίδων (αγροτικοί, ειδικευόμενοι, επικουρικοί επιμελητές, μόνιμοι ειδικευμένοι) σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι ειδικοί δημόσιοι λειτουργοί και τόσο το μισθολόγιό τους όσο και τα ωράριά τους ρυθμίζονται από ειδικές νομοθετικές διατάξεις.


Άρα η γενικευμένη εφαρμογή τέτοιων υποκριτικών, αυταρχικών μέτρων εξ’ ορισμού δεν αφορά τους γιατρούς της δημόσιας περίθαλψης.



bottom of page