top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑΤΡΟΥ

Αθήνα 20 Φεβρουαρίου 2023

Α.Π:12804


Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη πειθαρχική δίωξη ενάντια σε γιατρό από τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ.


Κατά τη συνηθισμένη κυβερνητική πρακτική, η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ αντί να φροντίσει για την προκήρυξη των κενών θέσεων και τη στελέχωση των νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, επιδίδεται σε διαρκείς εντολές αναγκαστικών μετακινήσεων.


Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ στις 29/7/22 είχε δώσει εντολή μετακίνησης προς το ΤΕΠ του Γ.Ν Καστοριάς σε τρεις (3) γιατρούς Κέντρων Υγείας της περιοχής. Ανάμεσά τους ήταν και ο συνάδελφος Α. Γεωργιάδης, Γενικός γιατρός / Επιμελητής Β’ του Κ.Υ Άργους Ορεστικού.


Ο συνάδελφος μόλις ενημερώθηκε σχετικά είχε καταθέσει έγγραφη και τεκμηριωμένη ένσταση («αίτηση θεραπείας») στην οποία ουδέποτε έλαβε απάντηση. Επίσης, ουδέποτε επικοινώνησε μαζί του κάποιος αρμόδιος από το Ν. Καστοριάς να τον ενημερώσει για συγκεκριμένο πρόγραμμα εφημεριών που ο γιατρός όφειλε να εκτελέσει. Τα παραπάνω σε αντίθεση με επόμενη σχετική εντολή που αφορούσε το μήνα Σεπτέμβριο του 2022, όπου έγινε επικοινωνία από τους αρμόδιους του νοσοκομείου και ο συνάδελφος ανταποκρίθηκε εκτελώντας τις εφημερίες που ορίστηκαν.


Παρά το γεγονός ότι οι ενέργειες της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ και της διοίκησης του Ν. Καστοριάς είναι προφανώς αδόκιμες (όπως προκύπτει από τα ίδια τα δικά τους έγγραφα) και επί της ουσίας (συνεχής προσπάθεια κάλυψης κενών με αναγκαστικές μετακινήσεις και όχι με προκηρύξεις των κενών θέσεων) αλλά και επί της διαδικασίας (για τον μήνα Αύγουστο 2022 κανένας αρμόδιος από το Ν. Καστοριάς δεν επικοινώνησε με τον γιατρό να τον ενημερώσει για συγκεκριμένες ημερομηνίες εφημέρευσης, σε αντίθεση με τον Σεπτέμβριο 2022 που αυτή η επικοινωνία έγινε και ο γιατρός ανταποκρίθηκε παρά τις ενστάσεις του), ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ ασκεί πειθαρχική δίωξη στο συνάδελφο.


Απαιτούμε από την διοίκηση της 3ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανακαλέσουν άμεσα αυτήν την αυταρχική και αδικαιολόγητη ενέργεια.


bottom of page