top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Αθήνα 28 Φεβρουαρίου 2022

Α.Π:12013


Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες αντιδεοντολογικές αυταρχικές πρακτικές του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Μολάων Λακωνίας. Σύμφωνα με καταγγελίες από εκεί συναδέλφους, ο κ. αναπληρωτής διοικητής αυθαίρετα επιβάλλει ταυτόχρονες δραστηριότητες που είναι αυτονόητα αδύνατο να εκτελεστούν (π.χ. ταυτόχρονα Τακτικό Ιατρείο ειδικότητας και βάρδια στο εμβολιαστικό κέντρο) και τροποποιεί αυθαίρετα τα προγράμματα εφημεριών εφαρμόζοντας άλλο πρόγραμμα από το επίσημα εγκεκριμένο και αναρτημένο.


Μάλιστα τα παραπάνω τα εφαρμόζει στοχευμένα και εκδικητικά ενάντια σε γιατρούς που αντιδρούν στις αυθαίρετες και αντιδεοντολογικές του ενέργειες, συναδέλφους τους οποίους επιπρόσθετα προσπαθεί να φιμώσει και να τρομοκρατήσει με πειθαρχικές διώξεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα την διαρκή απαράδεκτη συμπεριφορά του ενάντια σε συνάδελφο Ορθοπαιδικό επικουρικό Επιμελητή.


Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου Σπάρτης (στην οποία υπάγεται η μονάδα Μολάων), την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβουν άμεσα για να αναιρεθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Δηλώνουμε πως θα συμπαρασταθούμε με όλα τα συνδικαλιστικά και νομικά μέσα στους συναδέλφους που στοχοποιούνται.


bottom of page