top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Αθήνα 1 Σεπτεμβρίου 2022

Α.Π:12421


Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τη μεθοδευμένη υποστελέχωση στο νοσοκομείο Ζακύνθου όπου σήμερα υπηρετούν μόνο 38 γιατροί σε 89 οργανικές θέσεις.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεθοδευμένης διάλυσής του, με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου, της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, είναι η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες στο Ορθοπαιδικό τμήμα.


Ενώ οι οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών είναι 4, υπηρετούν μόνο 2. Οι γιατροί της κλινικής και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου εδώ και χρόνια απαιτούν να καλυφθούν τα κενά αλλά οι αρμόδιοι αδιαφορούν. Όχι μόνο αρνούνται να προκηρύξουν θέση ορθοπαιδικού αλλά και να υλοποιήσουν απόφαση για θέση ειδικευόμενου, αν και έχει εγκριθεί από το ΚΕΣΥ εδώ και σχεδόν ένα έτος.

Αντί να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα, έχουν επιδοθεί στη γνωστή τακτική της χυδαίας συκοφάντησης και ψεμάτων ενάντια στους 2 εναπομείναντες γιατρούς του τμήματος ( κατηγορώντας τους ακόμα και για επίκληση δήθεν ψευδών προβλημάτων υγείας) και ενάντια στην Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου, για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους.


Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί οι αρμόδιοι να αφήσουν αμέσως τις υπεκφυγές και τα χυδαία ψέματα.


Να προκηρυχθούν άμεσα με κατεπείγουσες διαδικασίες οι θέσεις για μόνιμους ειδικευμένους Ορθοπαιδικούς στο νοσοκομείο Ζακύνθου.


Να υπογράψουν επιτέλους την, από το περασμένο φθινόπωρο, απόφαση του ΚΕΣΥ για 1 θέση ειδικευόμενου στο Ορθοπαιδικό τμήμα.


bottom of page