top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Αθήνα 29 Σεπτεμβρίου 2021

Α.Π:11634


Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την αναγκαστική μετακίνηση δύο (2) Αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Βόλου προς άλλα νοσοκομεία με εντολή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ και την αναγκαστική μετακίνηση ενός (1) ακόμα Αναισθησιολόγου του νοσοκομείου Βόλου στην ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου.


Η κυβέρνηση ΟΥΤΕ προσλήψεις έκανε όπως ψευδέστατα διατείνεται, ΟΥΤΕ την δημόσια περίθαλψη θωράκισε όπως επίσης ψευδέστατα διατείνεται. Συνεχίζει να προσπαθεί να καλύψει κενά με αναγκαστικές μετακινήσεις δημιουργώντας νέα κενά. Γιατί ούτε καν τώρα έχει καμία πραγματική διάθεση να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις.


Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ως και τέλος Ιουλίου 2021 διακήρυττε πως περίπου τα μισά νοσοκομεία της χώρας "είναι περιττά και πρέπει να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν". Αυτό ακριβώς σημαίνουν για το νοσοκομείο του Βόλου οι παραπάνω απαράδεκτες εντολές γιατί φυσικά νοσοκομείο χωρίς Αναισθησιολογικό τμήμα δεν μπορεί να λειτουργήσει.

  • Απαιτούμε την ακύρωση αυτών των αναγκαστικών μετακινήσεων γιατί καταδικάζουν το νοσοκομείο του Βόλου σε μαρασμό και γιατί μετατρέπουν τους συναδέλφους σε περιπλανώμενα εργαλεία κάλυψης κενών εξωθώντας τους σε παραίτηση.

  • Απαιτούμε για μια ακόμα φορά τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις και την μονιμοποίηση του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού.



bottom of page