top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΡΥΘΡΩΝ

Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2022

Α.Π:12523


Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την καρατόμηση του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Κέντρου Υγείας Ερυθρών του νομού Βοιωτίας, από τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ. Είναι η δεύτερη περίπτωση καρατόμησης/αντικατάστασης μέσα σε ένα μήνα.


Μετά την αιφνίδια και αναιτιολόγητη αποπομπή του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου, ακολουθεί και αυτή του Επιστημονικού Υπεύθυνου και του Αναπληρωτή Επιστημονικού Υπεύθυνου του πολύπαθου Κέντρου Υγείας Ερυθρών, μέσα σε μόλις 10 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων τους, αυθαίρετα και αναιτιολόγητα.


Παρόλο που υπό αντίξοες συνθήκες οργάνωσαν και στήριξαν με επιτυχία το Εμβολιαστικό Πρόγραμμα του Κέντρου Υγείας και κατάφεραν να λειτουργήσει το Κ.Υ Ερυθρών, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, ως τις 9 το βράδυ και όχι ως τις 3 το μεσημέρι, παρέχοντας υπηρεσίες στους κατοίκους σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας σε μια περιοχή που σχεδόν δε γνώριζε ότι υπάρχει Κέντρο Υγείας, η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ βγάζει από τη μέση τον Επιστημονικό Υπεύθυνο και τον Αναπληρωτή του γιατί συμμετέχουν ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα και μάλιστα ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κ.Υ Ερυθρών είναι και ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας, που «ενοχλεί» τακτικά τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ. Αυτή ακριβώς η συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου είναι καρφί στο μάτι της διοίκησης και για αυτό τον εκδικείται.


Καλούμε τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ:

  • Να ανακαλέσει όλες τις αυθαίρετες καρατομήσεις.

  • Να σταματήσει τις συνδικαλιστικές διώξεις.

  • Να σταματήσει να "ενοχλείται" από τις επισημάνσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και την ανάδειξη των προβλημάτων στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ και να ασχοληθεί σοβαρά με την επίλυσή τους.

bottom of page