top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ Γ.Ν.Α Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Αθήνα 19 Ιανουαρίου 2023

Α.Π:12743



Στις 17/1/23 πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» η προγραμματισμένη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης και υπερπληρότητας των Παθολογικών τμημάτων.


Παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ.


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο διοικητής και η αναπλ. διοικήτρια του νοσοκομείου είχαν φροντίσει να απουσιάσουν ώστε να μην συναντηθούν με τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ταυτόχρονα, η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παρασκηνιακά προσπαθεί να μετακινήσει προσωρινά παρατασιακούς ειδικευόμενους Παθολόγους από άλλα νοσοκομεία, που και αυτά όμως αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης.


Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου, της 1ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σταματήσουν επιτέλους να κρύβονται και να ικανοποιήσουν τα αυτονόητα αιτήματα των γιατρών του Γ.Ν.Α «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», με άμεση προτεραιότητα στην αύξηση των οργανικών θέσεων ειδικευόμενων γιατρών στις Παθολογικές Κλινικές, των θέσεων ειδικευόμενων ανά κλινική και την σωστή κατανομή των ειδικευόμενων ανά κλινικές σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής.


Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει και όποιες επόμενες κινητοποιήσεις αποφασίσουν οι γιατροί του νοσοκομείου.


bottom of page