top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Ν. ΑΡΤΑΣ

Αθήνα 13 Φεβρουαρίου 2023

Α.Π:12800


Η ΟΕΝΓΕ καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ να διατάξει την αναγκαστική μετακίνηση Επιμελήτριας Χειρουργού από το νοσοκομείο Άρτας στο νοσοκομείο Πρέβεζας, τη στιγμή που:

  1. Δεν έχει φροντίσει να προκηρύξει καμία θέση Επιμελητή Χειρουργού στο νοσοκομείο Πρέβεζας τα δύο

(2) τελευταία χρόνια.

  1. Έχει αναγνωρίσει τις τεράστιες ανάγκες του Χειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου Άρτας, αφού έχει εγκρίνει τις παρατάσεις θητείας 2 συναδέλφων χειρουργών που έχουν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης.

Αυτός ο παραλογισμός (να μην προκηρύσσονται θέσεις γιατρών σε νοσοκομείο που έχει μεγάλες ανάγκες και ταυτόχρονα να δίνονται εντολές αναγκαστικής μετακίνησης γιατρών από άλλο νοσοκομείο που επίσης έχει μεγάλες ανάγκες) δείχνει πόσο ψευδεπίγραφη είναι η επικοινωνιακή προπαγάνδα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας πως δήθεν «κάνει προσλήψεις».


Απαιτούμε από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ακυρώσουν την απόφαση αναγκαστικής μετακίνησης της γιατρού και να φροντίσουν επιτέλους να προκηρύξουν θέσεις Επιμελητών Χειρουργών, ώστε να καλυφθούν με μόνιμες προσλήψεις οι ανάγκες και του νοσοκομείου Πρέβεζας και του νοσοκομείου Άρτας.



bottom of page