top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗς ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ

ΙΑΣΡΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ (ΕΝΙΛ)


Σχετικά με τη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου παθολόγου και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Αργυρής Ερωτοκρίτου.


Το ΔΣ τησ ΕΝΙΛ ομόφωνα εκφράζει την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία του στην απαράδεκτη μετακίνηση της συναδέλφου Παθολόγου και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Αργυρής Ερωτοκρίτου, από την Ε' Παθολογική Κλινική του Ευαγγελισμού στην Πολυκλινική Αθηνών.


Το ΔΣ τησ ΕΝΙΛ θεωρεί ότι η μετακίνηση της συναδέλφου από την οργανική της θέση που είναι μια νοσοκομειακή δευτεροβάθμια δομή προς ένα κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας, αποτελεί μια τιμωριτική κίνηση με κύριο στόχο την παύση της συνδικαλιστικής της δραστηριότητας. Πρόκειται δηλαδή, για μια απροσχημάτιστη συνδικαλιστική δίωξη που κατάφωρα παραβιάζει την συνταγματική αρχή κατά την οποία καθορίζεται ότι το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ' αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου (άρθρο 23, παρ. 1)


Καλούμε την Διεύθυνση της 1ης ΥΠΕ, την Διοίκηση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, καθώς και το Υπουργείο Υγείας στην άμεση ανάκληση της μετακίνησης της συναδέλφου παθολόγου.


Άγιος Νικόλαος, 23 Μαρτίου 2023

bottom of page