top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΘ ΓΙΑ ΕΟΔΥ

Αρ. Πρωτ. 159

Θεσσαλονίκη 18/09/2022


Καταγγέλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά, στα όρια της κοινής ληστείας, της κυβέρνησης απέναντι στο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών (ΚΦΠΜ) και των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Επικράτειας. Στους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι εργάζονται σε δυσμενέστατες συνθήκες και με πολλές ελλείψεις σε υλικά και υποδομές τις οποίες καλύπτουν από την τσέπη τους, η κυβέρνηση, εντελώς αναίτια και αδικαιολόγητα και κατά παράβαση των συμβάσεων που είχαν υπογράψει, περιέκοψε από το Νοέμβριο του 2021 τις αποδοχές τους κατά περίπου 45%. Στις εύλογες διαμαρτυρίες των εργαζομένων, η ανεπίσημη απάντηση ήταν ότι το λάθος θα διορθωθεί οσονούπω.


Αλλά φευ! Η κυβέρνηση του “νόμος και τάξις” διορθώνει την παρανομία της αλλάζοντας το νόμο! Με τροπολογία σε άσχετο νόμο, νομοθετεί και νομιμοποιεί τη μισθολογική περικοπή κατά περίπου 45% στο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό στα ΚΦΠΜ και ΚΥΤ! Με αποτέλεσμα οι γιατροί που εργάζονται εκεί (όλοι τους ειδικοί) να έχουν περίπου τις μισές μηνιαίες αποδοχές σε σχέση με έναν Επιμελητή Β’ στο ΕΣΥ!


Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλει:


∙την απαράδεκτη συμπεριφορά της κυβέρνησης, η οποία καταστρατηγώντας αναίτια και αδικαιολόγητα τους όρους της σύμβασης παρανόμησε και συνεχίζει να παρανομεί ∙ την κουτοπόνηρη συμπεριφορά της κυβέρνησης που για άλλη μία φορά με τροπολογία σε άσχετο νόμο προσπαθεί να νομιμοποιήσει την παρανομία αλλάζοντας το νόμο εκ των υστέρων

∙την οικονομική εξαθλίωση στην οποία θέλει να οδηγήσει τους γιατρούς στα ΚΦΠΜ και ΚΥΤ, μισθοδοτώντας τους ουσιαστικά με τις μισές αποδοχές του εισαγωγικού βαθμού στο ΕΣΥ!

∙την αποψίλωση σε ιατρικό και λοιπό υγειονομικό και μη προσωπικό στην οποία έχει οδηγήσει η κυβέρνηση τα ΚΦΠΜ και ΚΥΤ όλης της χώρας. Τώρα, στις τραγικές συνθήκες εργασίας προστίθεται και η μισθολογική εξαθλίωση.


Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις και τον απεργιακό αγώνα που έχει προκηρύξει το σωματείο εργαζομένων στα ΚΦΠΜ και ΚΥΤ και δηλώνουμε την απερίφραστη αλληλεγγύη και συμπόρευσή μας.


Μόνο ενωμένοι, όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που μας επιφυλάσσουν οι κυβερνητικές “μεταρρυθμίσεις”!


bottom of page