top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΖ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΣΕΕ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΕΝΙΖ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ζάκυνθος 15/3/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εβδομάδα κινητοποιήσεων, όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα

H χώρα μας βιώνει μέρες πένθους.

Ακόμα και μέσα στο πένθος και την εκφρασμένη οργή του λαού μας για το κρατικό έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ, η Κυβέρνηση είναι ακάθεκτη στην εγκληματική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών και δημόσιων αγαθών. Εξοφλώντας γραμμάτια στο κεφάλαιο, επιμένει στην ιδιωτικοποίηση της παιδιατρικής Ογκολογική Μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων στην Αθήνα όπως και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Ο καθένας από μας και όλοι μαζί εκφράζουμε τη διαχρονική μας αποστροφή για τις πολιτικές τους που τόσα δεν έκαναν….για την ασφάλεια των μετακινήσεων, για τη θωράκιση του ΕΣΥ και την προστασία των παιδιών μας στα σχολεία. Πάνω από όλα εκφράζουμε την οργή και το θυμό μας για το έγκλημα των Τεμπών αλλά και την πρόθεσή να διεκδικήσουμε το αυτονόητο που δεν είναι παρά η ίδια μας ζωή και το μέλλον για τα παιδιά μας.


Η απάντησή μας θα δοθεί την Πέμπτη 16/3/2023 με την συμμετοχή μας στην μεγάλη Πανεργατική Απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΖ και την Ένωσή μας (ΕΝΙΖ) να συμμετάσχει στην Απεργία και το συλλαλητήριο με συναυλία που θα δοθεί στην πλατεία του Αγ.Μάρκου στις 10.00 πμ


Καλούμε όλα τα μέλη μας σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για να ματαιώσουμε αυτήν την πολιτική που εγκληματεί εναντίον του λαού θυσιάζοντάς τον στο βωμό του επιχειρηματικού κέρδους.


Απαιτούμε:

∙Ενιαίο και αποκλειστικά δημόσιο , σύγχρονο και ασφαλές σύστημα σιδηροδρόμων στη χώρα μας

∙ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ( Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, μεταφορές και Προστασία του περιβάλλοντος) ελεύθερα και δωρεάν!

∙Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού, ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της παιδιατρικής Ογκολογική Μονάδας των δυo νοσοκομείων Παίδων.


Ζητάμε χρηματοδότηση και στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων με μόνιμους υγειονομικούς αμειβόμενους αξιοπρεπώς και ενταγμένους στα Βαρέα κα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.


bottom of page