top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Υγείας να μετατρέψει το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», ένα από τρία αμιγώς παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, αναστέλλοντας τις εφημερίες του από τις 10/01/22 (ημέρα ανοίγματος των σχολείων) και χωρίς καμία ενημέρωση του προσωπικού.


Η κυβέρνηση προσπαθώντας να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του εμβολιαστικού προγράμματος, χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, προχωρά στην ουσία στο κλείσιμο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου όπου εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι πληθυσμού της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, της Εύβοιας, της Βοιωτίας και άλλων όμορων νομών.


Η απόφαση αυτή υποβαθμίζει το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» και επιδεινώνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που επικρατεί (λόγω αυξημένων κρουσμάτων στα παιδιά) στα υπόλοιπα 2 παιδιατρικά νοσοκομεία, «Παίδων Αγία Σοφία» και «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού».


Υπενθυμίζουμε πως μόλις πριν δυο μήνες ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης είχε δεσμευτεί προς την ΕΙΝΑΠ και προς την ΟΕΝΓΕ πως δήθεν ως τέλος Δεκεμβρίου 2021 θα απομακρύνονταν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα από τα νοσοκομεία για να εγκατασταθούν εκεί που εξ αρχής έπρεπε, δηλαδή σε δομές δημόσιας υγείας στα πλαίσια της ΠΦΥ. Επισημαίνουμε επίσης πως είναι ακατανόητη η αναστολή λειτουργίας ενός Παιδιατρικού νοσοκομείου ταυτόχρονα με την επαναλειτουργία των σχολείων σε περίοδο μεγάλης έξαρσης της πανδημίας.


Απαιτούμε:

⮚ Να μην υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, να μην κλείσει το «Παίδων Πεντέλης» και να παραμείνει ενταγμένο κανονικά στο πρόγραμμα εφημεριών.

⮚ Άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.


bottom of page