top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Αθήνα, 27/06/22


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου Γεννηματάς που προωθεί την αναστολή λειτουργίας της γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου και καταδικάζει την τραγική υποστελέχωση της, που οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας και ασφαλούς εφημέρευσής.


Η δικαιολογία που προβάλλεται ότι η λειτουργία της κλινικής είναι επισφαλής μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή δεν είναι αποδεκτή. Από καιρό, γνωρίζοντας η διοίκηση ότι ο διευθυντής θα συνταξιοδοτηθεί και θα μείνουν 2 επιμελητές συνολικά, έπρεπε να είχε πάρει τα μετρά της. Στην προκήρυξη του 2020 για την θέση υπήρχαν υποψήφιοι, ωστόσο η διαδικασία σταμάτησε στις συνεντεύξεις με αποτέλεσμα κανείς μόνιμος γυναικολόγος να μην έχει προσληφθεί

στην κλινική.


Το κλείσιμο της γυναικολογικής κλινικής θα είναι μεγάλο πλήγμα για τις ασθενείς του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα θα σημάνει περαιτέρω επιβάρυνση των γυναικολογικών νοσοκομείων της Αττικής τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της υποστελέχωσης των χρόνων της πανδημίας.


Ζητάμε τη συνέχιση λειτουργίας της γυναικολογικής κλινικής, την άμεση στελέχωση της με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και τη μονιμοποίηση του επικουρικού – ιατρικού προσωπικού της κλινικής.

bottom of page