top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΛΠΙΣ - 22.02.22

Αθήνα, 22/02/22


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την απαράδεκτη καθυστέρηση από πέρσι 2021, στις διαδικασίες για τη βαθμολογική εξέλιξη των γιατρών του ΕΣΥ στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ. Το γεγονός ότι το νοσοκομείο λόγω παλαιόθεν ειδικού καθεστώτος έχει διοικητή που εκάστοτε διορίζεται από το υπουργείο Υγείας και πρόεδρο που εκάστοτε ορίζεται από την δημοτική αρχή Αθηναίων, ουδόλως αφορά τους γιατρούς και του λοιπούς υγειονομικούς καθώς επίσης δεν τους αφορά και η όποια διαφωνία μεταξύ υπουργείου Υγείας και δήμου Αθηναίων για τον καταμερισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ διοικητή και προέδρου αντίστοιχα.


Οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν προσληφθεί με τις νόμιμες διαδικασίες των συμβουλίων επιλογής («κρίσης») της οικείας Υ.Πε. και ισχύσει γι αυτούς ότι ακριβώς ισχύει για όλους τους γιατρούς ΕΣΥ δημόσιων νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και ΕΚΑΒ, σε όλη τη χώρα. Άλλωστε, και ο διοικητής της 1ης Υ.Πε. με έγγραφό του 11/11/21 εντέλλει να γίνονται κανονικά αυτές οι διαδικασίες με προεδρεύοντα το διοικητή και γνωμοδοτεί ότι η απόφαση 30/2021 απόφαση του ΣτΕ που προέκυψε λόγω της προαναφερθείσας διαφωνίας υπουργείου Υγείας - Δήμου Αθηναίων, δεν επιδρά σε αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα, καταλήγει πως «εξάλλου όλα τα νοσοκομεία ειδικού καθεστώτος, όπως το δικό σας, εφαρμόζουν και ορθώς , τις ως άνω διατάξεις».


Με βάση τα παραπάνω η ΕΙΝΑΠ θεωρεί τελείως απαράδεκτη την από Ιούλιο 2021 αναστολή των διαδικασιών βαθμολογικής εξέλιξης των γιατρών του ΕΣΥ. Σημειώνουμε εδώ δε, ότι άλλες διοικητικές αποφάσεις υπογράφονται και διεκπεραιώνονται κανονικότατα και δεν επηρεάζονται από την παραπάνω διαφωνία περί αρμοδιοτήτων. Άλλωστε, αυτονόητα σε τελική ανάλυση δε θα εγειρόταν κανένα θέμα αν τις διαδικασίες βαθμολογικής εξέλιξης τις υπέγραφαν από κοινού διοικητής και πρόεδρος.


Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει άμεσα λύση στο θέμα.


bottom of page