top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Αθήνα, 28/09/22


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την υποστελέχωση του απεικονιστικού τομέα του νοσοκομείου Νίκαιας. Και τα 3 τμήματα (Κλασικής ακτινολογίας- αγγειογραφίας, Υπερήχων και Αξονικού- Μαγνητικού Τομογράφου) αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που οδηγεί σε συνθήκες επικίνδυνες για τους ασθενείς αλλά και σε εντατικοποίηση της εργασίας των γιατρών.


Σε πρόσφατη μάλιστα γενική εφημερία του νοσοκομείου, γιατρός ακτινολόγος, είχε τοποθετηθεί να εφημερεύσει παράλληλα σε 2 τμήματα (Υπέρηχοι και Αξονικός Τομογράφος), γεγονός που εκτός από προδήλως παράνομο είναι και επισφαλές για την ομαλή έκβαση της εφημερίας. Είναι αυτονόητο ότι και στα 2 τμήματα απαιτείται η συνεχής παρουσία γιατρού, καθώς ιδίως ημέρα γενικής εφημερίας, πρέπει να πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός εξετάσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις δε η καθυστέρηση στην πραγματοποίηση ή τη γνωμάτευση της απεικόνισης μπορεί να αποβεί καταστροφική για την πορεία του ασθενή.



Απαιτούμε:

Να μην ξανακαταρτιστούν επισφαλή προγράμματα εφημέρευσης. Δεν μπορεί ο ίδιος γιατρός να εφημερεύει σε πάνω από ένα τμήμα!

Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.


bottom of page