top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΠ ΚΑΤ ΚΑΙ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας


Αθήνα 26 Ιουλίου 2021

Α.Π: 11535


Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης με απόφασή του (Γ2α/25259 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2429 7/6/2021) μεταφέρει την οργανική θέση του διευθυντή – επιστημονικού υπεύθυνου ιατρού του ΤΕΠ «Σισμανόγλειου» στο νοσοκομείο ΚΑΤ ταυτόχρονα με την μετακίνηση του ιατρού που την κατέχει. Η απόφαση αυτή είναι :

  1. Ακραιφνώς παράλογη γιατί στερεί το ΤΕΠ του «Σισμανόγλειου» από διευθυντή – επιστημονικά υπεύθυνο και γιατί το ΤΕΠ του ΚΑΤ ήδη διαθέτει διευθυντή – επιστημονικά υπεύθυνο.

  2. Ακραιφνώς παράνομη γιατί από πουθενά δεν προβλέπεται μεταφορά της οργανικής θέσης διευθυντή – επιστημονικού υπεύθυνου ΤΕΠ από ένα νοσοκομείο στο άλλο αφού οι διευθυντές – επιστημονικοί υπεύθυνοι ΤΕΠ είχαν επιλεγεί με ειδική διαδικασία από ειδικό συμβούλιο επιλογής αλλά και γιατί για την συγκεκριμένη επιλογή στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» εκκρεμούν δικαστικές προσφυγές.

  3. Τελείως απαράδεκτη γιατί δημιουργεί σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στα ΤΕΠ δυο μεγάλων νοσοκομείων μόνο και μόνο για ικανοποίηση ατομικών εξυπηρετήσεων.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης.


bottom of page