top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

Αθήνα 10 Ιανουαρίου 2022

Α.Π:11896


Την 1 Νοεμβρίου 2021 σε συνάντηση του με την ΟΕΝΓΕ, ο Υπουργός Υγείας κος Πλεύρης μας είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι στα πλαίσια διαχείρισης της πανδημίας δεν θα είναι στο σχεδιασμό του Υπουργείου η δημιουργία ξανά, μονοθεματικών Νοσοκομείων Covid.


Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς, 2 μήνες μετά ανακοινώνει την μετατροπή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου σε αποκλειστικά νοσοκομείο Covid και ότι την εφημερία του για μη Covid περιστατικά θα καλύψει το νοσοκομείο των «Αγ. Αναργύρων» και το «ΝΙΜΤΣ».


Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα με 300 κλίνες, όπου θα διακομίζονται ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία ή τα ΤΕΠ μόνο με ελαφρά συμπτώματα και δεν θα χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από άλλη ειδικότητα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας Ιδιωτικών κλινικών – ΕΟΠΥΥ.


Πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό.


Μετατρέπεται ένα ακόμη νοσοκομείο του Λεκανοπεδίου με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σε μονοθεματικό νοσοκομείο, μετατρέπεται ένα από τα 3 ογκολογικά νοσοκομεία σε γενικό με ότι αυτό σημαίνει για την αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών, αδιαφορώντας για την ακύρωση εκατοντάδων ιατρικών πράξεων της υπόλοιπης νοσηρότητας αλλά και την έκβασή τους.


Ζητούμε από το υπουργείο να αναθεωρήσει αυτόν τον σχεδιασμό και να ακούσει τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών έστω και την ύστατη ώρα.

  • Άμεσες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με ταχύρρυθμες διαδικασίες όπως έχει προτείνει η ΟΕΝΓΕ.

  • Επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και ένταξή τους στην γενική εφημερία του λεκανοπεδίου για Covid περιστατικά και των ΜΕΘ τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Διατήρηση της μη Covid λειτουργίας των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και αναλογική κατανομή των κλινών Covid ανάλογα με τις δυνατότητες τους και τις ανάγκες της πανδημίας.


bottom of page