top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΕΝΙΠ_ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αθήνα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Α.Π:12435


Το Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ στέκεται στο πλευρό και στηρίζει τους συναδέλφους νοσοκομειακούς ιατρούς των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών που προχωρούν σε κινητοποιήσεις, με επίσχεση εργασίας, για τα αυτονόητα! Την αποπληρωμή, δηλαδή των δεδουλευμένων τους!


Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΕΝΙΠ στις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων, δεν έχουν εισπράξει τίποτε άλλο παρά ανέξοδες υποσχέσεις και κοροϊδία. Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να αρνείται να καταβάλει την ειδική, λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, εφημεριακή αποζημίωση των τελευταίων 9 μηνών (από τον Δεκέμβρη του 2021 έως σήμερα) των Αναισθησιολόγων, των Εντατικολόγων, των Παθολόγων και των Πνευμονολόγων, που έκαναν και κάνουν ατέλειωτες εφημερίες για να κρατηθούν όρθια τα τμήματα. Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να αρνείται να καταβάλει τις αποζημιώσεις για τις πρόσθετες εφημερίες από τον μήνα Μάρτιο έως και τον Αύγουστο, αλλά και τις αποζημιώσεις για τις τακτικές εφημερίες για τον μήνα Ιούλιο και Αύγουστο για όλους τους γιατρούς των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών.


Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, το Υπουργείο Υγείας και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων υποχρεώνουν τους συναδέλφους σε εξοντωτικό αριθμό εφημεριών, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και μετά αποφασίζουν ότι δεν θα τις πληρωθούν, εφαρμόζοντας οριζόντια περικοπή των εφημεριών με τον κόφτη του 9%!!


Όλα αυτά την ώρα που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το 1ο επτάμηνο του 2022 υπάρχει πλεόνασμα «καθαρών» κρατικών εσόδων 4,8 δις που προέρχεται από τη φοροεπιδρομή σε βάρος μας. Την ίδια ώρα, παρά τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας για την άμεση πληρωμή των εφημεριών, έχει γίνει κανονικότητα η καθυστερημένη εκταμίευση του τριμηνιαίου κονδυλίου πληρωμής των τακτικών εφημεριών, οι απλήρωτες για μήνες πρόσθετες (πέραν του πλαφόν) εφημερίες, η μη καταβολή της πρόσθετης αποζημίωσης για τις υπεράριθμες εφημερίες των συναδέλφων στα τμήματα και τις κλινικές Covid σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.


Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων που προχωρούν σε επίσχεση εργασίας από το εφημεριακό έργο έως ότου καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών πρόσθετων και τακτικών στο ακέραιο, χωρίς καμία περικοπή.



bottom of page