top of page

Ανακοίνωση συλλόγου Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς

O σύλλογος ιατρών ΕΣΥ-Ειδικευόμενων ΠΓΝΛ, καταδικάζει συλλογικά οποιαδήποτε πολιτική ενάντια στους ξεριζωμένους της γης.


Μετά το ναυάγιο της Πύλου, όπου ο δημοσιογραφικός κόσμος αναδείχθηκε σε υπερασπιστή μιας άθλιας, απάνθρωπης πολιτικής, αυτή τη φορά η τεράστια φυσική καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς έδωσε το βήμα για ένα νέο κύκλο ρατσιστικών δηλώσεων.


Έτσι, στην απαράδεκτη δήλωση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ κας Δαβαρά («Το μόνο ευχάριστο, λοιπόν, είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς»), προστέθηκε και η δήλωση του στελέχους της ΔΑΚΕ και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Χ. Παπαναστάση κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης του Δημοσίου.


Ο εν λόγω φιλοκυβερνητικός συνδικαλιστής δήλωσε απερίφραστα για τους απανθρακωμένους πρόσφυγες «Ας μη βρίσκονταν εκεί», εκφράζοντας έτι μία φορά την πλειοψηφική μισανθρωπιστική νοοτροπία της κυβέρνησης.


Καταδικάζουμε τη ρατσιστική αθλιότητα του εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ και καλούμε την κοινωνία και τους φορείς σε αγωνιστική επαγρύπνηση, ενάντια σε επικίνδυνα φαινόμενα και πολιτικές ρατσισμού και ξενοφοβίας.


bottom of page