top of page

Ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ για επαπειλούμενη εκδικητική απόλυση επικουρικού στο Νοσοκομείο Σερρών

Αθήνα 12 Ιανουαρίου 2021

Α.Π:10987


Στις αρχές Ιανουαρίου η διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών ήθελε να υποχρεώσει συνάδελφο επικουρικό… ορθοπαιδικό (!) να αναλάβει υπεύθυνος εμβολιασμού στο νοσοκομείο. Ο συνάδελφος απόλυτα δικαιολογημένα εξέφρασε επιφυλάξεις για αυτόν τον ορισμό, γιατί αυτονόητα η ειδικότητα της ορθοπαιδικής δεν έχει καμία απολύτως σχέση ως γνωστικό αντικείμενο με τους εμβολιασμούς. Για αυτό ο συνάδελφος εμμέσως πλην σαφώς απειλήθηκε με απόλυση.


Ως σήμερα, 12 Ιανουαρίου, ο συνάδελφος δεν έχει ειδοποιηθεί για την ανανέωση της σύμβασής του ως 31/10/21 όπως προβλέπεται για όλους τους επικουρικούς από την ισχύουσα πρόσφατη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Και αυτό μάλιστα παρά το γεγονός ότι ο συνάδελφος συμμετέχει κανονικότατα ως και σήμερα στο πρόγραμμα εφημεριών και λοιπών δραστηριοτήτων του νοσοκομείου.


Άρα μετά από τα κρούσματα απειλών για απόλυση σε επικουρικούς λόγω συνδικαλιστικής τους δράσης (με κορυφαίο παράδειγμα αυτό του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»), τώρα έχουμε και νέα κρούσματα επαπειλούμενης απόλυσης ενάντια σε επικουρικούς γιατρούς επειδή εκφράζουν επιφυλάξεις για αντιδεοντολογικές και αντιεπιστημονικές εντολές διοικήσεων όσον αφορά τα καθαρά ιατρικά τους καθήκοντα.


Η Κυβέρνηση και πολλοί διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ συνεχίζουν έναν επικίνδυνο, αυταρχικό κατήφορο.


Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως αυτοί οι απαράδεκτοι εκβιασμοί.


Να εφαρμοστεί και στην περίπτωση του συναδέλφου αλλά και σε όλες τις περιπτώσεις επικουρικών γιατρών η ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση της ίδιας της Κυβέρνησης, που προβλέπει παράταση της σύμβασης έως 31/10/21.

bottom of page