top of page

Ανακοίνωση ΕΝΙΒ για χειρουργικό λιβαδειάς 7.22

28/7/2022

Αρ. Πρωτοκ.:11/2022


Αντιμετωπίζουμε πρόσφατα ακόμα μία μετακίνηση ιατρού, αυτή τη φορά από τη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Λιβαδειάς. Με απόφαση εκ μέρους της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ, μετακινείται η 1 εκ των 5 συνολικά γιατρών της Χειρουργικής Κλινικής από το Νοσοκομείο Λιβαδειάς σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η μετακίνηση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τη σοβαρή αποδυνάμωση της Χειρουργικής Κλινικής, η οποία καλύπτει περιστατικά όχι μόνο από την πόλη της Λιβαδειάς αλλά και από όλη τη Βοιωτία. Έχει σαν αποτέλεσμα να διαταραχθεί η διεξαγωγή των χειρουργείων και η συνολική λειτουργία της εν λόγω κλινικής, πόσο μάλιστα όταν αφορά κλινική νο εφημερεύει σε 24ωρη καθημερινή βάση, παρεμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο εν γένει την ασφαλή εφημέρευση του Γ.Ν. Λιβαδειάς. Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και αδειών, είναι εύκολο να αντιληφθεί τις δυσλειτουργίες που δημιουργούνται, οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να απασχολούν τις Διοικήσεις του Νοσοκομείου αλλά και της 5ης Υ.Π.Ε.


Εξάλλου, η συγκεκριμένη μετακίνηση έρχεται να προστεθεί στις μετακινήσεις των συναδέλφων νεφρολόγων από το Νοσοκομείο Λιβαδειάς προς το Νοσοκομείο Άμφισσας, καθώς και στις μετακινήσεις των συναδέλφων παιδιάτρων από το Νοσοκομείο Λιβαδειάς προς το Νοσοκομείο Λαμίας. Αλλά και σε άλλες παλαιότερες μετακινήσεις, που ακόμα βρίσκονται σε ισχύ, όπως ιατρού της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Θήβας προς νοσοκομείο της Αθήνας προ ετών. Επομένως, τώρα η απαίτηση εκ μέρους της Διοίκησης του νοσοκομείου θα είναι οι εναπομείναντες ιατροί να τεθούν σε καθεστώς υπέρβασης του αριθμού των εφημεριών τους και αναστολής αδειών, προκειμένου να συνεχίσει «κανονικά» το πρόγραμμα εφημέρευσης και χειρουργείων της κλινικής? Οι ανωτέρω αποφάσεις και οι συνέπειες που θα έχουν, έφεραν σαν αποτέλεσμα την παραίτηση του Αντιπροέδρου και όλων των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Λιβαδειάς.


Πρέπει επιτέλους να κατανοηθεί από τις Διοικήσεις ότι οι συνεχείς μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, σε μια μάταιη προσπάθεια «μπαλώματος των κενών», το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξαντλούν (και να υποτιμούν!) τους γιατρούς, να διαινωνίζουν τα κενά σε όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας, να υποβαθμίζουν συνολικά τη δημόσια υγεία. Θεωρούμε πως κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι αυτές τους οι επιλογές, γι' αυτό και είμαστε αντίθετοι! Ζητάμε να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις που αποδυναμώνουν τα νοσοκομεία του νομού, αλλά και να καλυφθούν με ταχύτατες διαδικασίες όλες οι κενές θέσεις που υπάρχουν στο ιατρικό προσωπικό και των δύο νοσοκομείων μέσων μαζικών και μόνιμων προσλήψεων.



bottom of page