top of page

Ανακοίνωση ΕΙΝΑΠ για τους εμβολιασμούς

Ε.Ι.Ν.Α.Π. ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Αθήνα, 18/01/21


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και μετά από καταγγελία της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του νοσοκομείου Νίκαιας (15/01/2021), απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόφασης της διοίκησης της 2ης ΥΠε, που αυθαίρετα μετακινεί γιατρούς του νοσοκομείου (μεταξύ των οποίων αναισθησιολόγο και ειδικευόμενους) για να στελεχώσουν τις «εμβολιαστικές γραμμές» στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής - Αγία Βαρβάρα επ’ αόριστον.


Ταυτόχρονα, ζητάει να σταματήσουν οι απαράδεκτοι εκβιασμοί σε βάρος ειδικευόμενων και εξειδικευόμενων γιατρών που αναγκάζονται να παρατήσουν τις κλινικές και την εκπαίδευσή τους και να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν όσον αφορά τους εμβολιασμούς.


Απαιτούμε τέλος από τη διοίκηση την επαναφορά της λειτουργίας των χειρουργείων στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2020 και την επιστροφή στην θέση του, του μη ιατρικού προσωπικού της αιμοδοσίας, καθώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.


Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης, για 1018 εμβολιαστικά κέντρα δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί χωρίς την πρόσληψη προσωπικού που θα στελεχώσει τα κέντρα αυτά. Οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας μετά την υπαναχώρηση της κυβέρνησης από το αρχικό σχέδιο των «πολλών» εμβολιαστικών κέντρων, δέχονται προς χάριν των ηλικιωμένων της περιοχής να συμβάλουν στο εμβολιαστικό κέντρο του δικού τους νοσοκομείου χωρίς μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία και χωρίς εκβιασμούς σε βάρος της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων και εξειδικευόμενων.


Επίσης, απαιτούν τις κατάλληλες υποδομές για να είναι ασφαλείς από ενδεχόμενη διασπορά της νόσου οι προσερχόμενοι προς εμβολιασμό ηλικιωμένοι.


Επιπροσθέτως, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τις συνθήκες εμβολιασμού στο νοσοκομείο covid Παπαμμακάριστος καθώς επίσης και τη μεγάλη δυσλειτουργία σε κέντρα εμβολιασμού, σε Κέντρα Υγείας (π.χ. Κερατσίνι, Βύρωνα). Τα παραπάνω, είναι παράπονα που δεχόμαστε και από ασθενείς και από υγειονομικούς.


bottom of page